24 C
Kotor

Slušaj online radio

Od ljeta svakodnevni letovi Tel Aviv – Tivat

Israirov avion u Tivtu

Izraelska kompanija Israir narednog ljeta značajno će intenzivirati svoj saobraćaj sa Crnom Gorom pa će tako imati svakodnevne letove na relaciji Tel Aviv – Tivat.

Israir inače, već par godina ljeti saobraća na toj liniji, a ove sezone sa manjim brojem letova za Tivat,  pridružila mu se i kompanija Sun d` Or – čarter i turistički prevoznik u vlasništvu izraelske nacionalne avikompaaije El Al.

Israir je ljetnje redovne letove iz Tel Aviva za Tivat uveo 2016., a broj sedmičnih rotacija na njima je sa samo jednog leta nedjeljno u prvoj godini saobraćanja, stabilno rastao do četiri leta sedmično koliko ih je bilo ovog ljeta. Dogodine će izraelska aviokompanija dodatno intenzivirati saobraćaj sa Tivtom, pa će u ljeto 2022. letovi na relacijina Tel-.Aviv- Tivat biti svakodnevni, odnosno nedjeljno će biti ukupno sedam rotacija. To je mnogo veća frekvencija nego što će je Israir u ljeto naredne godine imati prema konkurentskim aerodromima na jadranskooj obali gdje će ta aviokompanija samo dva puta nedjeljno letjeti za Dubrovnik, a jednom sedmično i za Split.

Avioni Israira tipa airbus A320 i boeing B737-800 svakodnevno će iz Tel Aviva za Tivat saobraćati počev od 5.maja, sve do sredine oktobra naredne godine.

Izvor:S.L.

Najčitanije