26.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Odbora povjerenika Opštine Tivat potvrdio sve odluke gradonačelnika

Tivat

Treća sjednica Odbora povjerenika Opštine Tivat održana je u utorak a među 23 tačke dnevnog reda zasijedanja kojim je predsjedavao predsjednik Odbora Spasoje Ljesar, našli su se predlozi statuta opštinskih preduzeća i ustanova, Odluka o raspodjeli sredstava za sport i imenovanje direktora tivatskog Komunalnog preduzeća.

Pored petočlanog Odbora, sjednici su prisustvovali i predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, potpredsjednici Vladimir Arsić i Goran Božović, kao i sekretari za privredu i društvene djelatnosti, Vedran Božinović i Borka Mršulja.

Kako je juče saopšteno iz lokalne uprave Tivta, Odbor povjerenika jednoglasno je usvojio statute opštinskih preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, “Komunalno”, “Autobuska stanica Tivat”, “Parking servis Tivat”, kao i JU “Sportska dvorana” Tivat. Ove Odluke donijete su uz obrazloženje predlagača da je riječ o usaglašavanju statuta sa novim zakonom. Novim statutima predviđeno je da predlaganje kandidata za direktora bude isključivo u nadležnosti Upravnog odbora, za razliku od starih, koji su tu mogućnost davali i predsjedniku Opštine. Pored njih, izglasana je i Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Turističke organizacije Tivat.

„Nakon sadržajne rasprave u trajanju od preko 2 sata, usvojen je i predlog Odluke o načinu raspodjele sredstava za finansiranje sporta, zahvaljujući kojoj će sportske organizacije u Tivtu po znatno boljim i pravednijim uslovima moći da konkurišu za dobijanje sredstava iz opštinskog budžeta. Novom Odlukom, od ukupnog budžeta za sport koji ove godine iznosi 400 hiljada eura, 45% sredstava biće opredijeljeno za rad sportskih organizacija čiji je osnivač Opština Tivat i 45% za sportske organizacije sa sjedištem u Tivtu, dok je 10% rezerva za sport. Takođe, u okviru rezerve za sport uvedene su i novčane nagrade za godišnja priznanja koja se dodjeljuju za najboljeg sportistu i sportski kolektiv, u iznosima od po 1000 eura, kao i novčana nagrada od 300 eura za najperspektivnijeg mladog sportistu uzrasta do navršene petnaeste godine života.“- stoji u saopštenju.

Jednoglasno je usvojena Odluka o dodatku na osnovnu zaradu zaposlenih u JU „Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ Tivat, kao i Odluka o izgradnji lokalnog objekta od opšteg interesa – saobraćajnice na Luštici od kompleksa Orascom MR2 do granice sa opštinom Herceg Novi. Ovom Odlukom izmijenjena je trasa izgradnje regionalnog puta, čime je izbjegnuta eksproprijacija zemljišta i ostvarena ušteda od preko milion eura. Povjerenici su izglasali i Odluku kojom se Upravi za izvršenje krivičnih sankcija predaje u posjed 48 grla stoke a koje je pročle godine uhvaćena na području Mrčevca i Gradiošnice u nekoliko akcija kloje je porganizovala lokalna uprava.

Za člana Opštinske izborne komisije, umjesto Dijane Petović Brguljan, imenovan je Jovan Milunović, dok je Arsenije Krivokapić imenovan za zamjenika člana Jadranke Joksimović.

Većinom glasova izglasane su Odluke o potvrđivanju ranije donešenih Odluka predsjednika Opštine o prestanku mandata Vladu Đukiću i imenovanju Vučete Stanišića za novog izvršnog direktora doo „Komunalno“ Tivat, kao i Odluka kojom se potvrđuje imenovanje Dijane Sindik za vršiteljku dužnosti direktorice JU Centar za kulturu Tivat.

Usvojene su i Odluke o prestanku mandata članu Odbora direktora doo „Komunalno“ Tivat Ćazimu Lisičiću, članu Odbora direktora doo „Vodovod i kanalizacija“ Tivat Ratu Brajkoviću, kao i članu Odbora direktora doo „Brand New Tivat“ Nikoli Klakoru, koji su podnijeli ostavke na ta mjesta. Takođe, izglasane su i Odluke o prestanku mandata članovima Skupštine Fudbalskog kluba Arsenal, Elvisu Mustajbašiću i Siniši Femiću. Iz Upravnog odbora JU „Dnevni centar za djecu i mlade sa smetnjama i poteškoćama  u razvoju“ Tivat, na lični zahtjev razriješena je članica Marijana Mišić Škanata i na njeno mjesto imenovan Zlatko Ristović.

Povjerenici su usvojili i Odluku o formiranju Komisije za odabir projekata valorizacije kulturne baštine koji se odnose na arheološka istraživanja, konzervatorske i restauratorske radove, rekonstrukciju i promociju kulturnih dobara, u okviru koje je imenovano sedam članova – predsjednica Maja Marović i članovi Patricia Pobrić, Neven Staničić, Magdalena Tujković, Antonela Stjepčević, Dejan Kandić i Dijana Đinović.

Izvor:S.L.

Najčitanije