17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Odlazak džentlmena prepoznatljive harizme

In memoriam Zoran Živković

Zoran Živković ostaće zapamćen kao profesionalac koji je služio kinematografiji, jedan od ambasadora kulture Herceg Novog, džentlmen prepoznatljive harizme sa kojim su rado i često radili renomirani umjetnici iz cijelog regiona i šire, kazali su u telegramu saučeća predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i predsjednik Direkcije Praznika mimoze Miloš Konjević.

“Zoran je bio čovjek-institucija novske kulture. Tokom godina rada na organizaciji Filmskog festivala Herceg Novi, Praznika mimoze, Zimskog salona, HAPS-a i mnogih drugih događaja uložio je u naš grad svoje bogato znanje, spretnost, energiju koja pokreće sve oko sebe, ljubav prema kulturi i prema ljudima”, navodi se u telegram saučešća.

Odlazak ovog doajena filmske umjetnosti, kako su kazali, osjetiće kinematografija cijele Crne Gore, a naročito novski Filmski festival.

“Zoran je nastavio rad Milana Žmukića i predstavljao jedan od stubova ove manifestacije od nacionalnog značaja.Uvijek insistirajući na visokom kvalitetu i preciznosti, Zoran je dao je izuzetan doprinos uzdizanju kulturne scene Herceg Novog i filmske djelatnosti cijele naše zemlje”, navodi se u telegram. .

Njegov profesionalni angažman, kako su rekli, bio je nerazdvojiv od onog ljudskog.

“Pa je i u najtežim situacijama, koristeći svoju blagu narav i empatiju, podsticao toleranciju, dijalog i timski rad. Zbog toga je bio omiljen među kulturnim radnicima, stvaraocima i publikom. Saradnja sa Zoranom za nas je bila velika čast, zadovoljstvo i neprocjenjivo iskustvo.Herceg Novi mu je vječno zahvalan za ljubav i bogatstvo koje nam je pružio”, kazali su Katić i Konjević.

Najčitanije