8 C
Kotor

Slušaj online radio

Odlična nautička postsezona u Gradskoj luci na Škveru

Herceg Novi – foto Opština HN

Za Gradsku luku na Škveru predsezona u maju i junu je bila dobra, dok je tokom jula bilo manje brodova nego prethodne godine. Postsezona bilježi veoma dobru posjećenost.

Svi su izgledi da će septembar biti izuzetno uspješan i da će izvuči nešto lošiju nautičku sezonu, kazao je gostujući u emisiji Novsko jutro, direktor Agencije za gazdovanje gradskom lukom doo Božo Ukropina:

– Osim početka septembra kada je duvala jaka bura, nakon toga imamo jako dobru posjećenost, rezervacije se ostvaruju.  Inače, je septembar i ranije bio kvalitetan mjesec, jer tada padaju cijene čartera. Za 40 do 50 odsto je manja cijena za najam plovila. U ovo vrijeme nautičari uživaju, povoljni su vjetrovi, mirno more, možete doći do svake uvale, možete iznajmili plovilo za nižu cijenu nego što je bilo u julu i avgustu, tako da smo septembrom mnogo zadovoljni, a ako bude vrijeme dobro kao što je i najavljeno, moguće je da do kraja oktobra tako ostane, što bi nama bilo jako značajno, ocijenio je Ukropina.

Septembar je povoljan mjesec za nautičare. Ukropina ocjenjuje da je nautička postsezona bolja u odnosu na prošlu godinu:

– U ovome periodu sigurno je nekih 15 do 20 odsto više dolazaka, nego prošle godine. Pad koji je bio u julu i avgustu teško se može ispeglati, ali sačekaćemo još ovih mjesec da vidimo kako će se odvijati situacija. Ja vjerujem da će biti bolje nego prošle godine. Nisu to neki rezultati koji se mogu mjeriiti sa godinama prije  korone, ali nadamo se uspjehu, očekuje Ukropina.

Tokom zime  kapaciteti luke biće popunjeni domaćim klijentima, ali u Agenciji u tom periodu rijetko primaju plovila zbog bezbjednosti, jer vezovi moraju biti rasterećeni, kazao je ranije Ukropina.

Podsjećamo, JP Morsko dobro je još u maju raspisalo javni poziv za izbor izvođača izrade studije sa potrebnim podlogama za sanaciju – rekonstrukciju lukobrana luke Škver, ali je tender je privremeno zaustavljen zbog žalbe.

Izvor:RTHN

Najčitanije