15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Odluka donesena: gasi se Uljanik

Uljanik Pula

Skupština vjerovnika Uljanik Brodogradilišta prihvatila je u srijedu prijedlog stečajnog upravitelja Lorisa Raka i donijela odluku o prestanku rada, odnosno likvidaciji najveće tvrtke bivše Uljanik Grupe.

Kako je pojasnio stečajni upravitelj nakon što je donesena odluka o likvidaciji krovne tvrtke kompanije Uljanika d.d. koja je nositelj koncesije na pomorskom dobru za djelatnost brodogradnje, onemogućena je izrada stečajnog plana, te je likvidacija Brodogradilišta ostala jedina moguća opcija.

Vjerovnici su ovlastili Raka za raskid ugovora o potkoncesiji s Uljanikom d.d. dok je odluka o prodaji imovine odgođena na maksimalno 60 dana kako bi se pružila zadnja prilika za pokretanje procesa oživljavanja brodograđevne djelatnosti kroz tvrtku Uljanik Brodogradnja 1856.

Stečajni upravitelj upozorio je da se taj rok ne može odlagati u nedogled s obzirom da protekom vremena rastu troškovi koje Uljanik Brodogradilište više ne može servisirati i umanjuje se vrijednost same imovine. Ukoliko projekt Uljanik Brodogradnja 1856 u roku dva mjeseca definitivno bude stavljen ad acta vjerovnici će odlučiti o načinu unovčenja imovine Brodogradilišta.

Najčitanije