15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

foto – dubrovnikpress

Ljetna škola brodogradnje na otoku Lokrumu, koja je okupila 30 – tak naših najmlađih sugrađana, ali i goste iz Zagreba i Perua održala se protekli vikend. Prvi dan, u subotu, se održala radionica brodomodelarstva, a drugi dan, u nedjelju, radionica mornarskih čvorova.

Radionicu brodomodelarstva su vodili nagrađivani dubrovački brodomaketari: voditelj Centra brodomaketarstva Mladen Mitić iz Modelarskog instituta Nave Dumins i Vladimir Glavočić iz Društva brodomodelara Argosy, a radionicu mornarskih čvorova su održali Lovre Peović i Antonio Uršić iz Udruge Hydro i Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ. Radionicama u sklopu Ljetne škole brodogradnje na Lokrumu je iznova dokazana bliska povezanost brodogradnje i brodomaketarstva, te znanja vezivanja mornarskih čvorova. Brodomaketarstvo i mornarski čvorovi su izvrstan uvod uz sve djelatnosti povezane s morem.

Mjesta na Ljetnoj školi brodogradnje su se ispunila u samo pola dana od objave prijava, pa se planira ove godine i dodatno izdanje ljetne škole krajem osmog mjeseca.

Ljetna škola brodogradnje organizirana je u suradnji Zajednica tehničke kulture Dubrovačko -neretvanske županije i Grada Dubrovnika, Modelarskog instituta Nave Dumins, Društva brodomodelara “Argosy”, Udruge Hydro i Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, uz podršku Rezervata Lokrum.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije