12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Održana tradicionalna “Fešta kamelija 2023.” u Stolivu (VIDEO, FOTO)

Prigodnim kulturno zabavnim programom danas je u Stolivu održana centralna manifestacija „Fešta kamelija 2023”.

Divan sunčan dan i tradicionalno gostoljubivi domaćini uz priganice, rakiju, suve smokve, dočekali su goste koji su uživali u jedinstvenom ambijentu koji nudi Boka Kotorska i Stoliv.

Na rivi je  priređen kostmirani igrokaz koji simbolizuje donošenje prvih sadnica kamelije iz Japana u Boku,  koju su donjeli naši pomoraci prije nekoliko vjekova.

U ime domaćina i organizatora, goste je pozdravio Romeo Mihović iz NVU “Kamelija”, koji je podsjetio da se fešta organizuje nakon dvije godine pauze zbog poznate situacije sa koroana virusom.

Fešta kamelija danas je organizovana po 38. put, kazao je za naš portal Romeo Mihović.

Fešta kamelija 2023. – foto Boka News

Posjetioci su bili u prilici da pogledaju cvijetne aranžmane. Za najljepše cvjetne aranžmane proglašeni su: “Nek živi ljubav” Sanje Knez prvo mjesto, “Punim jedrima” Mirjane D. Popović drugo mjesto i “Proljeće u Stolivu” Sofije Popović treće mjesto.

U muzičkom dijelu programa su učestvovali: Aneta Čavor na violini, ženska klapa Gašler, Castel Nuovo, recitovali su Luka Kostić i Ilko Marović.

Posebno emotivan doživljaj kod publike izazvale su zajedničkim nastupom Ukrajinka i Ruskinja, Ana Foksi i Marina Suhanova, koje su kroz pjesmu poslale poruku mira.

Fešta kamelija 2023. – foto Boka News

Tradicionalnu manifestaciju ”Fešta kamelija 2023” organizovali su NVU “Kamelija” Stoliv i Mjesna zajednice Stoliv. Pokrovitelj je Turistička organizacija Opštine Kotor.

Više fotografija na našoj Facebook strani.

Izvor:M.M.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije