26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Okupljanje i koncert u okviru projekta “Glas mladih”

mladi

Fondacija Budva će u kafiću Veranda, u četrvtak, 14. februara, organizovati prvo okupljanje i održavanja koncerta u okviru projekta “Glas mladih“ u Budvi.

“Glas Mladih” je prvi projekat takve vrste u Budvi, koji se izvodi pod podkroviteljstvom Opštine Budva. Projekat doprinosi afirmaciji i promociji obrazovnih potencijala mladih, pravilnom razvoju djece i omladine. Okupljanje počinje u 20.30h.

“Ovaj projekat direktno targetira dva problema sa kojima se Budva suočava u periodu van turističke sezone (oktobar-maj).

Prvi se odnosi na činjenicu da je kulturno-zabavna ponuda van sezone prilično oskudna, a drugi dio da je vrlo malo aktivnosti u gradu sa ciljem aktivacije mladih.

Mladi ljudi su pretežno konzumenti kulturno-zabavnih sadržaja (sa akcentom na zabavni), a vrlo rijetko učestvuju u njegovom kreiranju. Naime, usljed bržeg životnog stila koji je sa sobom donio i promjene sistema vrijednosti, mladi, nažalost, pripadnost i potvrdu često ostvaruju kroz konzumaciju opojnih sredstava ili su zarobljeni u virtuelnom svijetu”, navode iz Fondacije Budva.

Kako ističu, ovaj projekat ima za opšti cilj podizanje svijesti o značaju omladinskog aktivizma i na način što će popularizovati neke druge vrijednosti, kao što je bavljenje umjetnošću (u ovom slučaju muzikom i slikarstvom).

Iz Fondacije najavljuju da će se projekat realizovati u drugoj polovini februara 2019. godine, te da podrazumijeva prezentaciju umjetničkih afinitete mladih na javnim gradskim prostorima.

Preciznije, projekat „Glas Mladih“ podrazumijeva:

– muzičku prezentaciju od strane srednjoškolskih bendova iz JU „Danilo Kiš Budva“ – 14.februara;

– Izložbu dječijih slika i crteža na području opštine Budva – 21. februara;

– priredbe djece od 10. do 14. godina starosti (pjevanje, poezija i gimnastika) – 28. februara.

Najčitanije