23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Olujna bura na primorju i dalje stvara probleme

Foto JKP Kotor

Jak olujni vjetar, koji na primorju duva od subote dostizao brzinu višu od 100 kilometara na sat, pričinio je veliku materijalnu štetu, a saobraćaj na pojedinim putevima je satima bio blokiran.

Kako prenose lokalni mediji, vjetar je obarao stabla, nosio krovove, kontejnere i mobilijar, kidao kablove sa dalekovoda.

Iz AMSCG su upozorili da je zbog jakih udara vjetra i učestale pojave odrona neophodna dodatna opreznost. Oni su savjetovali opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putu i poštovanje pravila saobraćaja.

Tivat – potopljen još jedan brod

Na Obali Đuraševića u Tivatskom zalivu sinoć je usljed jake bure, koja duva brzinom od 35 do 75 čvorova, potopljeno još jedno plovilo. U pitanju je brod „Posejdon“, potvrdili su iz Uprave pomorske sigurnosti iz Bara.

O potapanju broda obavještena je Lučka kapetanija i Inspekcija sigurnosti plovidbe na moru, koja će naložiti vlasnicimapotopljenih plovila da ih uklone iz more kad se zato stvore uslovi, istakli su iz Uprave, javlja Radio Tivat.

Bijela u gašen požar

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja sinoć su intervenisali u Bijeloj i uprkos jakom sjevernom vjetru za sat i po lokalizovali i ugasili požar.

Kako je za RTHN kazao komandir Službe Zlatko Ćirović, do požara je došlo na Panorami

– Poziv smo primili oko 19:30 i na teren je odmah upućeno sedam vatrogasaca i tri kamiona. Požar je lokalizovan i ugašen u potpunosti oko 21 sat, kazao je Ćirović.

Kotor 

Radnici DOO Komunalno Kotor uklanjaju drveće, grane, stakla, djelove krovova i ostali materijal, sa lokalnih i magistralnih puteva, koji je nanesen uslijed jakog vjetra.

Nevvrijeme-olujna Bura

Njeguši

Pripadnici  Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje izvukli su sinoć iz snijega zaglavljeni folksvagen ”golf” tivatskih tablica u kome su se nalazile četiri osobe.

Zbog loših uslova na putu Njeguši – Lovćen vozilo se zaglavilo u snijegu, a mi smo odmah po dojavi otišli na teren. U akciji su učestvovala tri pripadnika službe sa jednim vozilom, niko nije povrijeđen niti je pričinjena šteta – kazao je Radio Cetinju komandir Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Predrag Moštrokol.

Akcija spašavanja je okončana četrdeset minuta poslije ponoći po jakom vjetru i niskoj temperaturi.

Najčitanije