14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Opšta bolnica Kotor – pacijentkinja stavljena pod nadzor zbog rizika od corona virusa

Bolnica Kotor foto Boka News

Direktor Opšte bolnice Kotor dr ivan Ilić potvrdio nam je da mu je danas pred kraj radnog vremena, od Epidemiološke službe indikovana pacijentkinja sa simptomima respiratorne infekcije, a koja je prethodno boravila u sjevernoj Italiji na području gdje postoji rizik od corona virusa.

Pacijentkinju je uzeo u obradu dežurni infektolog dr Aleksanda Zekić i u ovom trenutku se sprovode sve potrebne dijagnostičke i mjere liječenja. Nemamo još nikakvu potvrdu da li je ili ne riječ o ovom kokretnom oboljenju. Uzorci i brisevi pacijentkinje će biti poslati na dalju analizu u Institut za javno zdravlje, a u međuvremenu se kod nas preduzimaju sve protokolom za ovakve slučajeve, predviđene mjere – kazao je dr Ilić.

Prim. dr Ivan ilić – foto Boka News

Ilić nam je oko 17 sati kazao da je nakon detaljnog pregleda, utvrđeno da pacijentkinja ima “zanemarljive tegobe” i da “nema simptome akutne raspiratorne bolesti”.

Njeni uzorci će ipak večeras biti poslati na dodatne analize u Institut za javno zdravlje.

Ilić je rekao da pacijentkinja neće biti zadržana u bolnici, već će biti stavljena pod zdravstveni nadzor. Ona će boraviti u kućnoj izolaciji i biti u obavezi da se redovno, u za to određenim intervalima, javlja epidemiologu.

Izvor:S.L

Najčitanije