20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg Novi će podržati projekat „Objavljivanje fotomonografije „Boka Kotorska“ Miloša Crnjanskog“

Herceg - Novi - foto Boka News
Herceg – Novi – foto Boka News

Planiranim budžetskim sredstvima za izdavačku djelatnost Opština Herceg Novi će ove godine podržati projekat „Objavljivanje fotomonografije „Boka Kotorska“ Miloša Crnjanskog“, obavještavaju iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje.

Odluka je donijeta nakon raspisanog javnog konkursa, a po predlogu Komisije za raspodjelu sredstava za izdavačku djelatnost koja je radila u sastavu: Marija Crnić Pejović, Vladimir Roganović, Vitka Vujnović, Vuk Vuković i Ksenija Matović.

„Objavljivanje fotomonografije „Boka Kotorska“ Miloša Crnjanskog“ značajan je projekat za razvoj kulture i kulturne istorije, s obzirom na to da je riječ o rijetkoj i manje poznatoj knjizi o Herceg Novom koju potpisuje Crnjanski, stoji u obrazloženju Komisije koja je detaljno analizirala sve pristigle radove.

Prema predlogu Komisije, Sekretarijat će finansijski podržati ovaj projekat izdavača „Amare mare-Knjižara So“ u iznosu od 50% ukupnih sredstava potrebnih za njegovu realizaciju, što je u skladu sa Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za izdavačku djelatnost.

Tokom protekle tri godine Opština je na ovaj način podržala objavljivanje više djela od značaja za Herceg Novi i Crnu Goru, podsjeća sekretarka za kulturu i obrazovanje Ana Zambelić Pištalo. Kako ističe, lokalna uprava će i u narednom periodu nastaviti da podržava izdavačku djelatnost, sa posebnim fokusom na kvalitetne projekte, djela i autore koji doprinose očuvanju, razvoju i afirmaciji lokalnih tradicija, naslijeđa i kulture.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije