17 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg-Novi će u narednom periodu investirati 900 hiljada eura za sanaciju puteva

Putevi HN

Opština Herceg-Novi će u narednom periodu investirati gotovo 900 hiljada eura za sanaciju puteva i saobraćajnica na teritoriji grada, među kojima su neke od najprometnijih – Sava Ilića i Braće Grakalića.

Jednim tenderom, vrijednosti 435.427 eura, objedinjena je sanacija ulica u užem gradskom jezgru, a drugim, u iznosu od 447.664 eura, putevi u mjesnim zajednicama. Oba ugovora potpisana su sa kompanijom “Asfalt-beton gradnja”, koja je izabrana kao najpovoljniji ponuđač, informiše predsjednik Opštine Stevan Katić.

“Istakao bih dvije veoma značajne dionice koje će se raditi, a to je ulica u Igalu od hotela Plamon bay do Galeba gdje će biti saniran asfaltni dio kolovoza, kao i Ulica Braće Grakalića na Savini, od srednje škole do kružnog toka u Meljinama koja već duži niz godina nije rađena. Paralelno sa tim, to je već poznato, radi se i trotoar pored bolnice do kružnog toka i na taj način će ovaj dio grada biti saniran kako treba i kako to ovo hercegnovsko naselje i zaslužuje. Ugovori sa izvođačem su potpisani, a početak radova planiran je u drugoj polovini septembra zbog sezone koja je već počela“, istakao je predsjednik Katić.

Ugovorom o sanaciji ulica u mjesnim zajednicama predviđeno je više dionica: Trebinjska ulica, lokalni put kroz Šćepoševiće, ulica pored crkve na Podima, ulica od Mokrina do Kosića, Ulica Narodnog fronta u Meljinama, zatim put od Doma penzionera do kapije PKB-a u Zelenici, u Sasovićima dio puta od Šimraka do Pješivaca, zatim Ulica Palih boraca i put kroz Norveško naselje u Baošićima i više puteva na Luštici (dionica u Tićima, skretanje za Veslo, Zabrđe Vatrogasni dom, Bogetići i Begovići).

„Biće procijenjeno koju od ovih dionica je moguće sada raditi i završiti do početka glavne sezone, a da ne ometa redovan saobraćaj i funkcionisanje“, pojasnio je Katić.

Uz ova dva ugovora vrijednosti oko 900 hiljada i  ugovorene radove za sanaciju puteva u Mojdežu do filter stanice, crkve i Porobića u iznosu od oko 200 hiljada eura, Opština Herceg-Novi će ispuniti godišnji plan ulaganja u poboljšanje lokalne infrastrukture od 1,1 milion eura koliko je i predviđeno budžetom.

Odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova stupa na snagu 15. juna, a za sada je izvjesno da će biti dozvoljeni radovi na dva izuzetno važna projekta – autobuska stanica u Igalu i vodovodna mreža na Luštici.

Najčitanije