22 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg Novi nastavlja da ulaže u obnovu putne infrastrukture

Herceg Novi

Opština Herceg Novi raspisala je tenderske postupke za izvođenje radova na asfaltiranju parkinga i ulice na Toploj ispod semafora, za asfaltiranje ulice 29. decembra od hotela Vojvodina do magistrale, u dužini od 380 metara, i za asfaltiranje Njegoševe ulice od Gradske kafane do hotela Plaža, u dužini od 710 metara. U okviru poslednje navedene dionice, preduzeće Komunalno stambeno će postaviti i nedostajuću rasvjetu.

Procijenjena vrijednost nabavke za asfaltiranje parkinga i ulice na Toploj ispod semafora je 26 hiljada eura, za asfaltiranje ulice 29. decembra opredijeljeno je 40 hiljada, dok će asfaltiranje od Gradske kafane do hotela Plaža koštati 103 hiljade eura.

Rok za dostavljanje ponuda je 26. februar (ulica i parking na Toploj), 25. februar (ulica 29. decembra), i 5. mart (dionica od Gradske kafane do hotela Plaža).

Kako je naglasio potpredsjednik Opštine Miloš Konjević, iako je epidemiološka situacija lokalnu samoupravu i građane stavila u nezavidnu poziciju, Herceg Novi mora napredovati i nastaviti da u kontinuitetu intenzivno ulaže u obnovu putne infrastrukture.

Podsjetićemo i da je pored brojnih sanacija puteva, u prethodnom periodu rekonstruisana Njegoševa ulica, a na Toploj su izvedeni radovi na asfaltiranju ulice na potezu od Centra za socijalni rad do boćarskog terena u blizini Centra bezbjednosti. Postavljena je i nova zaštitna ograda dužinom asfaltirane dionice, izgrađen je potporni zid ispred OŠ “Dašo Pavičić” i uređena staza koja vodi od škole do semafora.

Takođe, izgrađen je i novi sportski teren koji svakodnevno koristi veliki broj građana, a adaptiran je i trotoar od “Novljanke”, tačnije raskrsnice Njegoševe i Ulice Mića Vavića, do parkinga naselja Topla 1.

Najčitanije