26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg Novi obezbijedila novogodišnje paketiće za najmlađe

Dodjela paketića osnovcima 2019. foto arhiva

U novske škole i vrtiće i ove godine će stići novogodišnji paketići za najmlađe, zahvaljujući Opštini Herceg Novi. Lokalna uprava je obezbijedila oko 1.700 paketića, za svu djecu u novskim vrtićima i đake prva četiri razreda osnovnih škola.

Takođe, paketići su obezbijeđeni za male sugrađane sa Luštice, a dodjeliće ih Mjesna zajednica,  kao i za korisnike Dnevnog centra za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

 „Željeli smo da i u ovoj godinu iznanadimo i obradujemo naše najmlađe sugrađane, koji se uvijek najviše raduju ovim poklonima. Ovo darivanje je divna praksa koju smo uveli i želimo da ono postane tradicija. Vjerujem da će paketići izmamiti mnoge osmjehe i ostati djeci u lijepom sjećanju, posebno ove godine kada je boravak u školama i vrtićima mnogo drugačiji nego što smo navikli“, poručuje potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević.

S obzirom na epidemiološku situaciju i aktuelne mjere, ove godine neće biti uručivanja paketića na Trgu, već će Djeda Mraz posjetiti svaku ustanovu posebno. Škole i vrtići će preuzeti paketiće i organizovati dodjelu na način da će vaspitači i učitelji po grupama dovoditi djecu da preuzmu poklone, uz poštovanje svih važećih mjera.

Najčitanije