20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština im kupila knjige, ne zna se kada će graditi novu školu

sa svecanosti u tivatskoj skoli

Povodom početka školske godine za novu generaciju prvaka, u OŠ “Drago Milović” u Tivtu juče je održana prigodna svečanost.

Proslavi su prisustvovali gradonačečnik dr Siniša Kusovac i sekretarka Sekretarka sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat Dubravka Nikčević.

Lokalna uprava Tivta i ove je godine svimučenicima prvih razreda  OŠ “Draho Milović” u centru grada i područnim odjeljenjima u Donjoj lastvi i Gradiošnici, kao i prvacima OŠ “Branko Brinić” iz Radovića, obezbjedila komplete udžbenika. Pored toga predstavnici Opštie djeci su uručili i CD plejere, a uz čestitku gradonačelnika, prvaci su dobili i poklone – knjiga „Crna Gora moja domovina” i sveske sa rasporedom časova.

Pozdravljajući prvake, Kusovac je kazao da je ovo njihov dan, njihov ulazak u svijet knjige, u svijet znanja i u svijet druženja.

“Početkom škole ne završava igra, ona tek počinje, ali na malo drugačiji način, kroz učenje, kroz druženje i kroz pažnju nastavnog osoblja. Devetogodišnje školovanje će vam biti nezaboravni dio djetinjstva.“- istakao je gradonačelnik poželjevši prvacima puno uspjeha i petica.

Direktorka OŠ “Drago Milović” Ružica Lazarević je kazala da je ove školske godine u toj obrazivnoj ustanovi upisano ukupno 1.546 učenika raspoređenih u 63 odjeljenja. Od ukupnog broja preko 180 je učenika prvih razreda.

„Rastemo i širimo se i neophodna nam je još jedna škola”-  istakla je Lazarević. Škola je pripremila i bedževe na kojima piše “Đak prvak”, a pravke je zabavljao  glumac Dejan Đonović koji je govorio stihove posvećene školarcima. U OŠ „Branko Brinić“ u Radovićima u školskoj 2018/19. godini u prvi razred krenulo 13 učenika. Inače, ta škola broji ukupno 120 đaka.

Izvor:S.L

Najčitanije