20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor će ustupiti zemljište za izgradnju 180 stambenih jedinica za zaposlene u javnom sektoru

Sa sastanka sa sindikatima

Na današnjem sastanku radne grupe koju čine predstavnici Opštine Kotor i sindikalnih organizacija zdravstva, prosvjete i kulture dogovoreno je da se nakon izrade jedinstvenog idejnog rješenja krene u dalji postupak realizacije projekta stanogradnje.

Opština je na osnovu parametara iz PUP-a odradila idejnu skicu datih lokacija na osnovu koje predstavnici sindikata mogu odraditi jedinstveno idejno rješenje nakon čega će se pristupiti izradi glavnog projekta i njegovoj finalizaciji.

Opština Kotor će ustupiti zemljište za izgradnju 180 stambenih jedinica u cilju rješavanja egzistencijalnih potreba više desetina zaposlenih u javnom sektoru – (članova sindikata). Osim ustupanja parcela Opština će i komunalno opremiti zemljište.

Kotor-foto-Z-N-Boka-News

Podsjećamo da je Opština Kotor, u oktobru ove godine, započela razgovore u cilju rješavanja stambenog pitanja građana, te na taj način pokazala da će u narednom periodu voditi odgovornu politiku u ovoj oblasti, podjednako vodeći računa o svim građanima, a uzimajući u obzir mlade bračne parove, samohrane roditelje, penzionere i ostale koji nemaju riješeno stambeno pitanje.

Najčitanije