14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor obradovala poljoprivrednike – MD “Boka” kupuje sadnice i mašine za berbu

Krajem protekle godine, Opština Kotor je odobrila sredstva iz Programa mjera podrške za razvoj poljoprivrede, poljoprivrednicima koji su se prijavili na Javni poziv za raspodjelu budžetskih sredstava (ukupno 83.000 €) za podršku razvoju poljoprivrede.

Poljoprivredni proizvođači su mogli konkurisati za sadnice maslina, vinove loze, voćaka, ljekovitog i aromatičnog bilja, uvećanje stočnog fonda, preradu voća i povrća, pčelarstvo…

Maslinarsko društvo Boka, potpisalo je Ugovor o međusobnim pravima i obavezama u subvencioniranju poljoprivrede za 2018.godinu. sa Opštinom Kotor koji uređuje odnose i način korištenja dodijeljenih sredstva, u iznosu od 6.026,66 €.

Sredstva će biti utrošena za nabavku sadnica i mašina za održavanje i berbu maslina koje će, po subvencioniranim cijenama biti distribuirana krajnjim korisnicima, članovima Društva iz opštine Kotor koji nisu, po istom osnovu, već dobili sredstva za istu namjenu, na istom konkursu kod Opštine Kotor.

Maslina

Društvo je već izvršilo uplatu za sadnice Univerzitetskom rasadniku u  Dubrovniku, za 1.100 sadnica, dok će preostale sadnice biti nabavljene od domaćih proizvođača. O datumu prispijeća sadnica iz Hrvatske, blagovremeno ćemo obavijestiti javnost, poručuju iz Maslinarskog društva „Boka“.

Najčitanije