10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Kotor traži od Vlade da im se dodijeli status grada

Posjeta Opštini Kotor

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić tražio je od Vlade da toj opštini zvanično dodijeli status grada i to kroz izmjene Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o teritorijalnoj organizaciji odnosno Zakona o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora.

Jokić je to saopštio tokom sastanka sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem koji je juče službeno posjetio Opštinu Kotor.

Tokom razgovora, Jokić je upoznao Bečića sa problemima lokalne samouprave, kao i sa inicijativom upućenom Vladi Crne Gore da se lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrdi status grada.

Bečić je pohvalio rad te opštine, a odnosi se na na stabilizaciju finansijskog stanja, kao i proaktivno i uporno djelovanje na poboljšanju uslova za predstojeću turističku sezonu.

Baner cnb bokeski gif

Predsjednik Opštine Kotor iskoristio je susret kako bi upoznao predsjednika Bečića sa formiranjem punktova za vakcinaciju, te sa konstantnim informisanjem građana o neophodnosti poštovanja mjera za suzbijanje virusa COVID-19, kako bi se trend smanjenja broja oboljelih nastavio i u narednom periodu.

On se osvrnuo i na saradnju Kotora sa Dubrovnikom, kao i potencijalnom saradnjom sa drugim mediteranskim gradovima, u cilju postizanja uslova za kontinuirani održivi turizam.

Predsjednik Skupštine sastao se sa predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije