24 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat će sufinansirati pet projekata za izdavačku djelatnost u 2024. godini

Tivat – Centar

Na osnovu Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za izdavačku djelatnost i  Javnog konkursa za raspodjelu sredstava opredjeljenih za izdavačku djelatnost za 2024. godinu, te na osnovu Predloga odluke o sufinansiranju projekata za izdavačku djelatnost, Sekretarijat za društvene djelatnosti donio je Odluku o sufinansiranju pet projekata za izdavačku djelatnost za 2024. godinu.

Sekretarijat za društvene djelatnosti sufinansiraće pet projekata iz oblasti izdavačke djelatnosti (knjige i monografske publikacije) koji su ispunili uslove Javnog konkursa u ukupnom iznosu od 7.495 eura.

Kako je Odlukom precizirano Opština može sufinansirati projekat najviše do 50% iznosa ukupnih sredstava potrebnih za njegovu realizaciju.

Projekti koji ispunjavaju kriterijume navedene Odlukom su:

  1. “Ratna luka Kumbor – Istorija mornaričke baze u Boki Kotorskoj“ Siniše Lukovića Amare mare Knjižara SO, podržan u ukupnom iznosu od 2.900,00€;
  2. “Ljudi mog vremena”Lidije Kojašević Soldo, podržan u ukupnom iznosu od 1745,00€;
  3. “Delfini ne postoje“ Nedeljka Simanića, podržan u ukupnom iznosu od 500,00 €;
  4. “Ihtionautika“ Mileta Albijanića, podržan u ukupnom iznosu od 1500,00€;
  5. “Moje blistavo jutro“ Boška Jovanovića, podržan u ukupnom iznosu od 850,00€.

Komisija za dodjelu sredstva nije uzela u razmatranje projekat HGD- a za reprint izdanje knjige čije prvo izdanje nije sufinasirano sredstvima Opštine Tivat.

Projekat, publikacija “Štorija o zaslužnim Tivćanima” autora Lazara Božovića, po ocjeni komisije nije pripremljena onako kako to standardi ovakvih monografija zahtjevaju, kriterijumi izvrsnosti nisu precizno uspostavljeni i vremenski okvir nije jasno zadat a nema jasnog kriterijuma u odabiru ličnosti.

Najčitanije