23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat donirala Azilu za pse hranu i opremu

Donacija azilu

U susret Novoj godini i hladnim zimskim danima, Opština Tivat donirala je Azilu za napuštene životinje u Kotoru opremu za pse u vidu hrane, činija od nerđajućeg čelika, mašinice za šišanje, makazica za šišanje i skraćivanje noktiju, kupki za pse, ogrlica i povodaca za šetnju, socijalizaciju i organizovanje dana udomljavanja pasa.

Donaciju ukupne vrijednosti 717 eura, u utorak /26.12./ uručili su menadžerka Opštine Tivat Patricia Pobrić i službenica resornog Sekretarijata za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti Biljana Bauk Samardžić. “Ovaj gest predstavlja mali znak pažnje, budući da će početak godine obilježiti hladni dani koji životinjama i njihovim čuvarima otežavaju svakodnevicu. Ovim smo željeli da još jednom skrenemo pažnju i na potrebu za udomljavanjem napuštenih životinja, a jedno od velikih motiva za udomljavanje ovih divnih bića možete pronaći u njihovim reakcijama na vašu posjetu” – poručila je menadžerka Pobrić.

Opština Tivat godišnje izdvaja sredstva iz budžeta u iznosu od 50.000,00 eura za redovno poslovanje kotorskog Azila. U godini na izmaku kreiran je nacrt Strategije za kontrolu populacije pasa koji je trenutno u skupštinskoj proceduri, a nabavljeno je i 15 kontejnera za odlaganje psećeg otpada.

Najčitanije