23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat donirala vozilo Žabljaku

Komnenović i Žugić

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović i predsjednik Opštine Žabljak Radoš Žugić juče su potpisali ugovor o donaciji motornog vozila, kojim se opštini Žabljak donira polovni automobil marke Dacia Sandero iz 2016. godine. Čelni ljudi dvije opštine sastali su se u Tivtu i osim o ovoj donaciji, razgovarali o drugim vidovima saradnje koji će uslijediti.

“U ovoj, ali i u drugim donacijama koje smo kao lokalna uprava realizovali, vidim mogućnost jačanja međuopštinske i međuinstitucionalne saradnje”, istakao je prvi čovjek Tivta dodajući da je vozilo servisirano i brendirano, te u potpunosti spremno za potrebe rada komunalne policije i inspekcije Opštine Žabljak.

Pored vozila, doniran je i uređaj za mjerenje nivoa buke fonometar. “Nadam se da će im ova donacija dobro služiti i da je ovo samo prva u nizu zajedničkih aktivnosti” – istakao je Komnenović.

Komunalna policija – donacija vozila

Opštine Tivat i Žabljak trenutno rade na zajedničkom IPA projektu, ostvarujući saradnju sa regionom Pardubice, u Češkoj.

Skupština opštine Tivat je na posljednjem zasijedanju održanom 29. februara, većinom glasova odbornika donijela Odluku o donaciji pomenutog motornog vozila Opštini Žabljak. Na istom zasijedanju usvojena je i Odluka o donaciji radnog motornog vozila, Službi zaštite i spašavanja Opštine Kotor. U ugovoru između opština Kotor i Tivat stoji da će ovo specijalno vozilo biti na zajedničkom korištenju.

Najčitanije