17 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat: Potpisani ugovori sa NVO od posebnog značaja

Sa potpisivanja ugovora NVO

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović potpisao je ugovore sa tivatskim nevladinim organizacijama od posebnog značaja, u ukupnoj vrijednosti od 32.000,00€, kojim se obezbjeđuje njihovo redovno finansiranje za aktivnosti u 2024. godini.  Na osnovu Odluke o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama sa posebnim statusom, pomenuti iznos raspodjeljen je na način što je Glazbeno-prosvjetnom društvu „Tivat“ odobreno 15.750,00€, Kulturno-umjetničkom društvu „Boka“ 10.250,00€ i Bokeljskoj mornarici 809 – podružnica Tivat 6.000,00€.

Predsjednik opštine istakao je namjeru pružanja kontinuirane podrške nevladinim organizacijama, napominjući da Opština u mjeri mogućeg izlazi u susret i dodatnim zahtjevima za finansijsku podršku, koji se odnose na projekte koji nisu obuhvaćeni finansiranjem redovnog rada.

Na osnovu Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijama, a u skladu sa Budžetom Opštine Tivat za 2024. godinu, kojim je za NVO sektor predviđen maksimalan iznos od 80.000€, 40% sredstava usmjereno je na rad pomenute tri organizacije.

Svečanom činu potpisivanja ugovora prisustvovali su Boris Lanceroti, u ime GPD „Tivat“, Vidak Božović, u ime KUD „Boka“, Marjan Ribica u ime tivatske podružnice Bokeljske mornarice i sekretarka za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

Najčitanije