21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat: Reagovanje na tekst “Naplata prihoda za dva miliona manja od plana“

Foto opština Tivat

Povodom teksta objavljenog 23. juna na portalu BokaNews: “Naplata prihoda za dva miliona manja od plana“, prenosimo reagovanje SO Tivat – Sekretarijat za finansije i lokalne javne prihode:

“Iz obaveze prema građanima Tivta i Crne Gore, dužni smo da sa javnošću podijelimo informaciju da je u tekstu koji je objavljen na portalu Boka News, plasiran niz pogrešnih podataka. U tekstu su upoređivani podaci koji se na način na koji je to učinjeno, ne mogu porediti. Uz to, kada su u pitanju podaci iz Prijedloga Odluke o završnom računu Opštine Tivat za 2019. godinu, korišćeni su pogrešni termini.

Prijedlog Odluke o završnom računu Opštine Tivat i Izvještaj nezavisnog revizora o Prijedlogu završnog računa budžeta Opštine Tivat za 2019. godinu, koji je sastavni dio pomenute odluke, objavljeni su na sajtu Opštine Tivat /link/, kao dio skupštinskog materijala predstojeće skupštinske sjednice koja je zakazana za 30.jun. Dokumenti su dostupni javnosti, i svi zainteresovani građani se mogu upoznati sa tačnim, jasnim i preciznim podacima, kako bi imali objektivan uvid u ovaj segment rada Opštine Tivat.

Napominjemo da uz Prijedlog Odluke stoji detaljno obrazloženje, a u izvještaju revizora detaljan prikaz rada Opštine Tivat iskazan kroz finansijske podatke. Upućujemo još jednom zainteresovanu javnost da se rukovodi ovim, javno dostupnim podacima” – kaže se u reagovanju Opštine Tivat.

Najčitanije