14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat sufinasira pet projekata izdavačke djelatnosti

Potpisnici ugovora – foto Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović u srijedu je potpisao ugovore o sufinansiranju pet projekata iz oblasti izdavačke djelatnosti, u ukupnom iznosu od 5.000 eura.

Odlukom Sekretarijata za društvene djelatnosti, a na predlog Komisije za raspodjelu sredstava za izdavačku djelatnost, projekat „Lukovića barake“ Lazara Božovića na Javnom konkursu podržan je sa 800.00€, projekat Predraga Šušića „Da nam kolo ne zastane“ sa 1,100.00€, dok je Matica Boke – Podružnica Tivat, za projekat „Ćirilička arhivska dokumenta Krtola“, dobila 2,050.00€. Nedeljku Simaniću za projekat „Ka zlatnom gusaru”, dodijeljeno je 550.00€, a JPU Bambi za projekat „Azbuka našeg grada“, 500.00€.

Tim povodom danas je u kabinetu za dobitnike sredstava upriličen prijem, kom su, pored predsjednika Komnenovića, prisustvovali i potpredsjednik Opštine dr Andrija Petković i v.d. sekretarke za društvene djelatnosti Olivera Mišković Vidojević.

Predsjednik Komnenović čestitao je autorima projekata i poželio da njihova izdanja nađu put do što većeg broja čitalaca. On je istakao je da raduje što raste interesovanje za pisanje i izdavačku djelatnost, te da bi budžet za podršku toj oblasti trebalo uvećati, a u saradnji sa institucijama kulture intenzivirati izdavačku djelatnost i razvijati čitalački ambijent u Tivtu.

Odlukom o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava za izdavačku djelatnost, a u skladu sa Budžetom Opštine Tivat, sredstva za sufinasiranje izdavačke djelatnosti za 2023. godinu planirana su u iznosu od 5,000.00€. Opština može sufinansirati projekat najviše do 50% iznosa ukupnih sredstava potrebnih za njegovu realizaciju.

Projektne prijave vrednuju se shodno kriterijumima propisanim Odlukom, koji podrazumjevaju umjetnički kvalitet, značaj za razvoj lokalne i crnogorske kulture, međunarodnu afirmaciju crnogorske kulture, te usklađenost predloženog iznosa sredstava sa planiranim aktivnostima projekta.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije