22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat u partnerstvu sa NVO kupuje specijalno vozilo

Opština Tivat – foto Boka News

Opština Tivat raspisala je tender vrijedan 48.000 eura za nabavku specijalnog vozila za prevoz korisnika usluga JU Dnevni centar za djecu i mlade sa smetjama i teškoćama u razvoju u tom gradu.

Većinu planiranog iznosa za kupovinu ovog vozila direktno je obezbijedila je NVO „Evropski dom“ Tivat kroz brojne himanitrarne i donatorske akcije sprovedne proteklih godina, dok je lokalna uprava Tivta za ove namjene opredijelila 10.000 eura iz gradskog budžeta.

Ipak i ovaj iznos koji dolazi iz grdaskog budžeta indirektno je obezbjedila NVO Evropski dom jer je riječ o sredstvima prikupljenim na donatorskoj večeri i uplačenim na račun opštine.

Po tenedru koji se zatvara 31.januara,  biće nabavljen novi kombi kapaciteta 10 putnika i sa dva mjesta za osobe u invalidskim kolicijma,. Pored ostale opreme, vozilo će imati i električno izvlačeći nogostup na bočnim vratima za olakšani ukrcaj putnika, a na zadnjim vratima kombija ispred posebno prilagođenog prostora za smještaj i prevoz osoba u invalidskim kolicima, kombi će imati posebni autiomatizovani linerani lift za ulazak u vozilo osoba u invalidskim kolicima.

Nabavkom ovog vozla biče značajno olakšan rad osoblja JU Dnevni centar i poboljšani uslovi za petnaestak štićenika te javne ustanove kojima će ovako biti obezbijeđen prevoz od kuće do prostorija Dnevnog centra na Seljanovu.

Izvor:S.L.

Najčitanije