24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat upriličila prijem za selektora crnogorske jedriličarske reprezentacije

Prijem – foto Opština Tivat

Predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković (BF) i sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Borka Mršulja (BF) upriličili su prijem za Ilka Klakora, selektora crnogorske jedriličarske reprezentacije, koji je Crnu Goru i Tivat predstavljao na olimpijskim Igrama u Tokiju. Tom prilikom Klakoru je uručena simbolična nagrada od 500 eura na inicijativu Sekretarijata za društvene djelatnosti, a uz  jednoglasnu saglasnost novoformiranog Savjeta za sport Opštine Tivat.

-Raduju nas uspjesi naših sportista, a priznanje Ilku Klakoru je samo mala zahvalnost za sve ono što on godinama radi. Uz podršku svojih saradnika u klubu uzdigao je JK „Delfin“ do renomea prepoznatljivog na međunarodnoj sceni. Kruna tog uspjeha je učešće na Olimpijskim Igrama, čime je i naš grad ucrtao na kartu najboljih sportista svijeta – rekao je dr Andrija Petković.

– Sportsku scenu u 2021.godini obilježila je proslava 70 godina od osnivanja JK „Delfin“, organizacija evropskog prvenstva u jedrenju. FK „Arsenal“ je bio učesnik baraža za ulazak u Prvu ligu što je istorijski rezultat najstarijeg kluba u našem gradu. Gracija Stjepčević iz Tivta postavio je novi svjetski rekord u disciplini precizno izbijanje, u kategoriji igrača do 18 i do 23 godine. Učešće Ilka Klakora na OI u Tokiju udarilo je pečat uspješnoj sportskoj godini, pa smo iz tog razloga odlučili da mu ukažemo priznanje. Obaveza svih nas je da i u narednom periodu pružamo podršku tivatskim sportistima i sportskim radnicima, kako bi ovi rezultati postali pravilo – istakla je sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Borka Mršulja.

– Zahvaljujem se na prijemu  i uručenom priznaju, kao i na tome što pratite rezultate sportista našeg grada. Smatram da su rezultati jedriličarskog kluba „Delfin“, kao i rad tokom čitave godine, na vrhunskom nivou. Posebno bih istakao učešće na Olimpijskim Igrama u Tokiju, na kojima sam u ulozi selektora predstavljao Crnu Goru i Tivat. Milivoj Dukić je na Olimpijadi na jednoj od regata bio prvi, a ukupno 17. što je najbolji rezultat crnogorskog jederenja u istoriji.

Takmičar JK „Delfin“ Ilija Marković je u Poljskoj na Svjetskom prvenstvu bio deveti, aktuelni je državni šampion i vicešampion Hrvatske. Nikola Golubović bio je deveti na evropskom prvenstvu u Bugarskoj, državni je prvak i prvak Hrvatske.

Takođe JK „Delfin“ bio je uspješan organizator evropskog prvenstva do 21 godine, pa smo zahvaljujući tome dobili organizaciju Evropa Kupa, koje će se u Tivtu održati od 5-8.maja naredne godine – rekao je Ilko Klakor.

Najčitanije