23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Opštini Tivat 40.728 eura za obnovu rukometnog igrališta OŠ “Drago Milović”

OŠ Drago Milović

Opština Tivat dobila je 40.728 eura iz budžeta države preko Uprave za sport i mlade, za projekat rekonstrukcije i obnove rukometnog igrališta Osnovne škole “Drago Milović”.

Time je uspješno završen prvi u nizu projekata za sufinansiranje obnove i razvoja lokalne sportske infratsrukture, a koji vodi menadžerka Opštine Tivat Patricia Pobrić.

Uprava za sport i mlade potpisala je u četvrtak ugovor sa predstavnicima 11 crnogorskih opština o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije 13 sportskih objekata. Ukupna vrijednost ugovora koji su prva faza realizacije planiranih projekata sportske infrastrukture u državi za 2022., iznosi 325 hiljada eura, a među njima je i projekat obnove i uređenja rukometnog terena tivatske OŠ “Drago Milović”.

Druga faza ovog programa koji realizuje državna Uprava za sport i mlade biće vrijedna oko 600 hiljada eura, a Opština Tivat je pored ostaloga, za nju kandidovala i neophodne intervencvije na sanaciji Sporstke dvorane “Župa”, kao i zamjenu parketa u velikoj fiskulturnoj sali OŠ “Drago Milović”.

Izvor:S.L.

Najčitanije