20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opštoj bolnici u Kotoru uručen respirator

Aprcović i Ilić – foto I.K.

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović uručio je u srijedu direktoru Opšte bolnice Kotor dr Ivanu Iliću respirator koji je donacija grada pobratima Xiana.

Aprcović je kazao da je donacija rezultat saradnje opštinske kancelarije za međunarodne odnose na čijem čelu je Jelena Stjepčević sa gradom pobratimom.

-Početkom aprila, a na vašu inicijativu, odlučili smo se preko naše kancelarije za međunarodne odnose da se obratimo gradu Xianu, iako smo bili sa njima u kontaktu od trenutka izbijanja pandemije u Kini. I nakon 50-ak dana stigla je juče ova izuzetno vrijedna donacija – kazao je Aprcović.

On se zahvalio gospodinu ambasadoru Republike Kine Liu Dji i ambasadoru Crne Gore u Pekingu Darku Pajoviću, koji su, kako je naveo, sve ovo što smo uradili preko Kancelarije za međunarodnu saradnju i procesuirali.

– U narednom periodu ćemo sa bratskim gradom Xianom i kad prođu ove nevolje sa virusom, nastaviti saradnju, započetu u prethodnom periodu u oblasti kulture, sporta, razmjene znanja i ostalog – kazao je Aprcović.

Direktor bolnice, dr Ivan Ilić zahvalio je na vrijednoj donaciji, ističući da je Opština Kotor i ranije prepoznala potrebe da kao lokalna samouprava učestvuje u pomaganju u radu ove vrlo važne reginalne zdravstvene ustanove.

– To je primjer Opštine Kotor, primjer Opštine Budva koja je nedavno iskazala pomoć za nabavku deficitarne medicinske zaštitne opreme. Nadam se da će i druge opštine koje gravitiraju našoj bolnici pokazati sličan interes što do sada nije bio slučaj – kazao je dr Ilić.

O važnosti i značaju respiratora koji su dobili, naveo je činjenicu da u ovom trenutku kotorska bolnica ima samo jedan novi i ispravan respirator, a na koji je priključena jedna pacijentkinja i koja bez njega ne bi bi bila živa.

Ilić je podsjetio da je Opština Kotor ranije donirala kotorskoj bolnici 6.500 hirurških maski, te da je u izradi projekat opštinske Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora kojim će biti modernizovana saobraćajnica u bolničkom krugu.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije