17 C
Kotor

Slušaj online radio

Osnovan Odbor Pravoslavne crkvene opštine Herceg-Novi

Konstitutivna śednica Odbora Pravoslavne crkvene opštine Herceg-Novi održana je u subotu, 22. XII 2018. u prostorijama Matice crnogorske u Herceg-Novom. Okupljene vjernike i članove novoformiranog Odbora PCO blagoslovio je poglavar CPC, NJegovo Blaženstvo Arhiepiskop + Mihailo, koji je svojim prisustvom uveličao ovaj događaj.

U ime Episkopije Kotorsko-primorske vjernike su pozdravili protojerej-stavrofor Ivan Pajović, đakon Stevan Mašanović i ipođakon Nebojša Aleksić, sekretar Episkopije. Za predśednika PCO Herceg-Novi je izabran Velimir Radović, koji je istakao da će tu funkciju vršiti časno, u interesu Crkve i svih vjernika.

Potpredśednik je Ranko Kaljić, sekretar Miodrag Perunović, a blagajnik Nikša Anđelić. Odbor ukupno broji 13 članova i radiće na organizacionom jačanju CPC na području opštine Herceg-Novi.

Prioritetni ciljevi Odbora u narednom periodu će biti otvaranje kancelarije Odbora i obezbjeđivanje uslova za obnovu bogoslužbenih aktivnosti Crnogorske pravoslavne crkve u Herceg-Novom. Formiranje Odbora PCO u Herceg-Novom, koje su naši vjernici sa radošću dočekali, samo je prvi korak ka utemeljenju jake organizacione strukture CPC, kako u Herceg-Novom, tako i u drugim gradovima na crnogorskom primorju.

Najčitanije