13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivatski i krtoljski vatrogasci dobili dodatna specijalna vozila i plovila

Gradonačenik Tivta dr Siniša Kusovac svečano je danas uručio ključeve novonabavljenih specijalnih protivpožarnih vozila komandiru Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat Zoranu Barbiću i komandiru Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića Milanu Vukošiću.

SZS Tivat dobila je novo pikap terensko vozilo sa duplom kabinom tipa „fiat fullback“, sa specijalnom protivpožarnom nadgradnjom proizvođača MG Rijeka, vrijedno 60.000 eura. Nagradnju pored ostaloga, čini i tank za vodu kapaciteta 300 litara, rezervoar za pjenilo od 30 litara i najsavremeniji mini modularni CAFS sistem za gašenje požara pjenom. Novo vozilo je posebno prilagođeno za upotrebu u uskim i zakrčenim ulicama i visočijim predjelima grada i služiće za početnu interneciju u gašenju požara do dolaska većih vatrogasnih kamiona na lice mjesta.

DVD „Krtoli“ dobila je polovnu prateću vatrogasnu autocisternu DAF sa rezervoarom za vodu kapaciteta 7.000 litara i najosnovnijom opremom, a koja je koštala 15.000 eura. Oba vozila kupila je Oština Tivat iz svojih  budžetskih sredstava.

„Ne treba spominjeti da su zaposleni u DZS Tivat i dobrovoljci u DVD Krtoli ljudi koji obavljaju najcjenjeniji i nahranroji posao, posao koji opredstavlja oonos ovog grada i koji svima nama slučći na čast. Taj njihov posao nas i obavezuje, ne samo u ovim voizilima koje im danas uručujemo, već da nastojimo  da u narednoj godini konačno realizujemo i prijekat izgradnje Vatrogasnog dobma u Gradiošnici a koji čeka već nekoliko godina.“- kazao je gradonačlnik Kusovac, zahvaljujući se i profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima na svemu što su ulinili, posebno tokom lanjskih velikih dvomjesečnih šumkih požara u ljetnjoj sezoni.

Zahvaljujući se Opštini, Barbić je kazao da je malo navalno vozilo prvo novo specijalno protivpoćarno viozilo lje SZS Tivat dobija nakon skoro devet godina i izrazio očekivanje da ćće Oppgtina u saradnji s avelikim investotorima u Tivtu, naći način i da za SZS uskoro nabavi i sledeći prioritet sa liste opreme za intervencije na visokim zgradama – posebno vatrogasno vitzilo – tzv.hidraulilnu korpu. On je dodao da je Porto Montenegro u međuvremenu uz protuvpoćarni brod koji je u funciji od ljetis, nabavio dodatna dva brza vatrogasna čamca koja su stavljena na raspolaganje SZS-u i DVD-u.

Izvor:S.L

Najčitanije