16.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Osnovan oldtajmer klub u Herceg Novom “Ljubitelji VW Bube”

Ljubitelji Bube HN

Krajem marta osnovano je i zvanično registrovano  udruženje Ljubitelja Volkswagen Bube. Procjenili smo da Herceg Novi kao turistički grad zaslužuje da ima svoj oldtajmer klub s akcentom na Bube, posebno u momentu kada su nedavno donešena zakonska rješenja o upotrebi starodobnih vozila, kao i pojavom prvih  braon oldtajmer tablica.

Dodatno, sve je više mladih ljudi koji žele sačuvati i restaurirati VW Bube koje obično naslijede od starijih članova porodice. Namjera kluba je da  pruži članovima  svaku moguću podršku kako bi što više Buba bilo sačuvano i voženo crnogorskim drumovima.

Na ideju o osnivanju kluba došli su Goran Bulajić iz Herceg Novog– ekspert za Bube, čiji otac je takodje bio vrhunski majstor za Bube. Posjeduje nekoliko VW Buba i poznat je po tome što je poklanjao  djelove ljudima koji žele sačuvati svoju Bubu.

Pored Gorana, Osnivač je i mladi Ivan Mandić iz Kotora, strastveni ljubitelj  koji je  vlasnik tri Bube na kojima je započeo restauraciju. Ivan posjeduje i talenat nasledjen od pokojnog đeda Aćima Mandića iz Nikšića, najpoznatijeg majstora za Bube.

Kako bi naš klub bio osnažen i visoko  stručnim i ljudima,  u svojstvu člana upravnog odbora pridružio nam se i dugogodišnji oldtajmerista Ljubomir Odalović –Magistar inženjer saobraćaja i stalni sudski vjestak  iz Herceg Novog, koji je i predsjednik komisije Oldtajmer saveza za vrednovanje i razvrstavanje starodobnih vozila.

Klub Ljubitelji Volkswagen Bube je započeo pripreme za organizaciju prvog oldtajmer skupa u Herceg Novom. Javnost i zainteresovani će biti blagovremneno informisani, a potencijalni partneri i saradnici kontaktirani. Ovdje očekujemo  podšku i pomoć  i dugogodišnjeg Volkswagen Classic kluba u Crnoj Gori koji uspješno svake godine u kontinuitetu u Tivtu organizuje oldtajmer VW skupove.

Očekujemo ubrzo i učlanjenje u Oldtajmer savez Crne Gore sa kojimo njegujemo odličnu saradnju, a  pripremamo web stranicu, dok  posjedujemo naše kanale na društvenim mrežama gdje nas prati oko 3 hiljade ljudi.

Ljubitelji VW Bube HN

Naš klub radiće na ostvarenju sledećih ciljeva:

  • Popularizacija i promocija  starodobnih vozila s akcentom na Volkswagen oldtajmere;
  • Podsticanje vlasnika i ljubitelja starodobnih vozila s akcentom na mladje generacije  na udruživanje u oldtajmer klubove;
  • Pokretanje inicijativa i aktivnosti  vezanih za očuvanje, održavanje i upotrebu

starodobnih vozila  radi njegovanja istorijskog  naslijeđa i tehničke kulture ;

  • Pokretanje inicijativa za  ostvarivanje zakonskih povoljnosti, povlastica i olakšica u vezi sa korišćenjem starodobnih  vozila;
  • Uspostavljanje kontakata između oldtajmer  klubova radi podsticanja interesa

za održavanje tradicije skupova oldtajmera i korišćenja oldtajmera  na javnim putevima;

  • Podizanje nivoa svijesti  građana, a posebno vozača starodobnih  i ostalih motornih vozila o bezbjednosti  u saobraćaju;
  • Unapređenje saobraćajne kulture u Crnoj Gori,
  • Promocija zdravih stilova života i   borbe protiv svih vrsta  zavisnosti,
  • Pokretanje inicijativa za briga o održivom razvoju, unapredjenju turizma, kao  i očuvanju i zaštiti životne sredine;

Pozivamo sve zainteresovane da nam se obrate za saradnju putem naših društvenih kanala.

Rukovodstvo kluba: Goran Bulajić, Ivan Mandić, Ljubomir Odalović

Najčitanije