17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Otkazan ”P(i)jat od žućenice”

Žućenica fest- foto Boka News

Poštujući mjere NKT-a, ove godine neće se održati ”P(i)jat od žućenice”, centralni i najpopularniji program tradicionalne međunarodne gastro manifestacije Žućenica fest, saopšteno je iz Organizacije žena Tivat.

Kako je dogovoreno sa predstavnicima opštinske Turističke organizacije i Opštine Tivat, suorganizatorima Žućenica festa, do kraja novembra mjeseca organizovaće se nekoliko manjih programa sa degustacijom jela od žućenice te program ‘’Još jedna priča” koji će se posvetiti 35 – toj godišnjici osnivanja Organizacije žena Tivat, kao prve nevladine ženske organizacije u Crnoj Gori.

Uz podsjećanje na brojne oblike i sadržaje društvenog angažovanja Tivćanki kroz cijeli XX vijek i prve dvije decenije ovoga vijeka neće izostati ni delicije od žućenice. Prilika da se uz žućenicu obilježi uspješna borba protiv corona virusa i zahvali predstavnicima kolektiva i institucija u Tivtu koji su doprinijeli ublažavanju posljedici virusa, izolacije i drugih problema sa kojima smo bili sučeni više od dva mjeseca, ukazaće se već za nekoliko dana.

Susret uz bogati sto jelima od žućenice i njihovim recepturama iskoristiće se i za foto-filmsku priču koju će ekipa Turističke organizacije plasirati u narednom periodu na svom sajtu i društvenim mrežama pod zajedničkim nazivom Žućenica fest doma.

Najčitanije