21 C
Kotor

Slušaj online radio

Otkazivanje krstarenja ostavilo velike posljedice na luke u Floridi

florida-cruises Foto: The Maritime Executive

Posljedice otkazivanja krstarenja ozbiljne su za kompanije, ali kolateralna šteta su također lučke uprave i gradovi u cijeloj državi.

“Intervjui koje sam obavio s direktorima luka, državnim dužnosnicima i poslovnim čelnicima potvrđuju važnost industrije krstarenja za floridsko gospodarstvo i potrebu da brodovi hitno ponovno počnu ploviti” – rekao je Savezni pomorski povjerenik Louis E. Sola.

Kao dio svog izvješća, povjerenik Sola zabilježio je korake koje svaka luka poduzima kako bi nastavila s radom, uključujući mjere za zaštitu putnika, posada, brodova i ostalih, od izlaganja COVID-19.

Otkazivanja krstarenja utječu na širok spektar floridskog gospodarstva. Ljudi koji putuju na Floridu na krstarenje također donose značajan prihod za hotele, restorane, barove, maloprodaju i druga poduzeća. Sve u svemu, ekonomski učinak industrije krstarenja na Floridi u 2018. godini iznosio je otprilike 8,5 milijardi dolara izravne potrošnje i 7,7 milijardi dolara u plaćama.

Mnoge floridske luke su jako ovisne o industriji krstarenja i jako su osjetile otkazivanje putovanja. PortMiami očekuje da će ove godine izgubiti 55 milijuna dolara prihoda.

Najčitanije