9 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvaranje nove planinske staze u novskom zaleđu

Planinarska staza – Orjen

Planinarski klub “Subra” i Sekretarijat za ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi organizuju otvaranje nove planinske staze u hercegnovskom zaleđu koja je nastala zajedničkim radom planinara “Subre” i “Novog Mesta” iz Slovenije. Pozivaju zainteresovane građane da im se pridruže u subotu, 24. juna u 11 sati.

Narednih dana, pedesetak članova pohodničkog društva “Novo mesto” obilaziće ovaj dio Crne Gore, sa naglaskom upravo na Orjen, gdje su odlučili i da daju sopstveni doprinos njegovoj valorizaciji kroz volontersku akciju markiranja.

Planinarska staza – Orjen

“Rezultat toga treba da bude kratka (15 min), ali veoma atraktivna staza u Ljutom kršu, na južnom obodu masiva Orjena. Staza će biti izvedena čuvajući prirodu i ističući sve njene ljepote i raznolikosti, pa se može reći da će biti i edukativna. U spomen na taj događaj će biti pri otvaranju otkrivena i skromna ploča, te organizovan obilazak staze”, pojašnjavaju iz sekretarijata.

Planinarska staza – Orjen

Okupljanje je planirano u 11 sati, kod izvora Dizdarica, na putu ka Ublima, na oko 1km udaljenosti od bivšeg motela “Borići”, kada je planiran obilazak prvog dijela staze, uz svečano otvaranje, te prigodno posluženje u prirodi.

Nakon svečanosti slijedi obilazak drugog dijela staze, provučenog kroz fascinantni kraški pejzaž Ljutog krša. Svim posjetiocima preporučuje se nošenje sportske odjeće i obuće, prilagođene terenu. Dodatne informacije građani mogu dobiti putem telefona +382 69 360 803.

Planinarski klub “Subra” obezbijediće vođenje obilaska i poklon knjigu.

Najčitanije