23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoren konkurs za Azmont stipendijski program

Azmont stipendije

Kompanija Azmont Investments objavila je konkurs za Stipendijski program kroz koji će i ove godine dodijeliti  pet školarina, 100 odsto vrijednosti i one se odnose isključivo na studijski program Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakultet za kulturu u turizam Univerziteta Donja Gorica – Bachelor diploma.

Studije za međunarodno hotelijerstvo na UDG-iju se rade po licenci francuske škole Vatel koja je kao takva prošle godine proglašena najboljom školom u ovoj oblasti.

-Naša namjera je da primarno podržimo učenike iz Boke Kotorske, sa fokusom na Herceg Novi.

Naravno, stipendijski program je otvoren za studente iz cijele Crne Gore. Ponosni smo na prvu generaciju studenata koja je upisala ove studije prošle godine, i već među njima imamo njih oko 30 koji su uključeni u međunarodnu praksu, istakla je Adrijana Husić, Menadžer za korporativne komunikacije i društveno odgovorno poslovanje.

Uspostavljanje studijskog programa Međunarodno hotelijerstvo i menadžment u okviru Fakulteta za kulturu u turizam Univerziteta Donja Gorica od značaja i koristi za cijelu industriju jer predstavlja dugoročnu investiciju u obrazovanje i podržava razvoj ljudskih resursa. Dodatno, ovaj prestižni program ima za cilj da pomogne u daljem obrazovanju i razvoju hotelijerstva u Crnoj Gori, istovremeno pripremajući generacije koje dolaze da izgrade svoje karijere i to na međunarodnom nivou.

-Ono što najviše razlikuje ove studije od drugih jeste praktični rad koji studenti prolaze pored predavanja i ispita. Tokom cijelih studija, studenti uče kako da implementiraju teoretsko znanje u praksi. Dodatno, pored prakse koja se radi u renomiranim ugostiteljskim institucijama u Crnoj Gori, naši studenti će istu obavljati u Americi, Španiji, Estoniji i Grčkoj gdje će sticati znanja i vještine potrebne za ugostiteljstvo najvišeg nivoa’’, dodala je Husić.

Partnerstvom između kompanije Azmont Investments, UDG-ija i Vatel-a koje je uspostavljeno 2016. godine, Crnoj Gori je donijelo međunarodne obuke VATEL-a koje se zasnivaju na pravoj mjeri i kombinaciji teorije i prakse. Ovaj program, koji studentima donosi dvije diplome, crnogorsku i EU diplomu, namijenjen je studentima koji žele da se razvijaju u oblasti hotelijerstva. VATEL i UDG žele da obrazuju buduće menadžere i rukovodioce na akademskim studijama za međunarodno hotelijesrtvo i menadzment, po međunarodnim standardima. Nakon završetka studija Bechelor i /ili Master Program, student će dobiti EU priznatu diplomu međunarodnih studija.

Rok za prijavu je 1. maj 2017. Nakon završetka studija, stipendistima će biti ponuđena određena pozicija na nekom od projekata koje realizuje kompanija Azmont Investments, kao što je  Portonovi rizort.

Najčitanije