15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena izložba slikara Ivice Aranđusa

Izložba Aranđus

Samostalna izložba slika umjetnika Ivice Aranđusa pod nazivom „IN YOUR FACE“ otvorena je  sinoć u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru.

Ivica Aranđus je slikar sa dugom i zavidnom karijerom u inostranstvu, koji se svojom novom samostalnom izložbom tivatskoj publici predstavio nakon sedam godina.

Izložbu je  otvorio publicista Dragan Mihović, koji je tom prilikom poručio da angažovanost umjetnikovih poruka izraženih kroz njegova platna, sigurno spadaju u kulturne događaje ovog ljeta.

Slikar , Ivica Aranđus kazao je da mu je čast što se nakon sedam godina predstavlja publici u svojoj zemlji. O svojim djelima kaže da su ona rađena u ciklusima, te da se one dotiču ponajviše tema religije i politike, ali napominje da često radi portrete, lica i  to na slikama velikih dimenzija.

“Na slikama su prikazane te anomalije koje su prisutne u skoro svim religijama, ti pokušaji razdvajanja sujevjerja od istinske religije. Spoj tog sudara je zapravo ono što mene zanima, i o čemu najviše slikam”, kazao je on.

Aranđus ističe da ga pokreće životna energija koja traži boju, i smatra da svaka ljudska emocija ima zapravo svoju boju koja idealno može da se prikaže na platnu.

“Misli su najbitnije, i samo one nas mogu napraviti negativnim, odnosno pozitivnim. Čak i kada uočite neke tamne boje na mojim slikama, ako je tema vedra ona vam neće izgledati tako. Slikar prenosi zapravo svoju emociju, i definitvno moja djela pokazuju naše stanje društva”, poručio je on.

Kaže da se nakon dugih godina provedenih u Njemčkoj konačno vratio  rodnu Crnu Goru, te da će nastojati da nadoknadi propušteno i upozna se bolje sa našim umjetnicima koji stvaraju na ovim prostorima.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije