29 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvorena manifestacija “Maj u hiljadu boja“ – 21. maja nastupa Severina

Foto Foto: RTV Cetinje

Povodom 21. maja – Dana nezavisnosti, Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu organizuju manifestaciju „Maj u hiljadu boja“ koja se održava od 17. do 22. maja.

Jedan od najistaknutijih gitarskih virtuoza ovog dijela Evrope Vlatko Stefanovski sinoć je otvorio je manifestaciju „Maj u hiljadu boja“, u Prijestonici Cetinje. Koncert je nastavljen nastupom najsvestranijih i najkreativnijih muzičara na hrvatskoj sceni, Damira Urbana i njegova četvorka, Luka Toman, Sandi Bratonja, Saša Markovski i Marko Bradashi.

Tokom trajanja manifestacije nastupiće najveće regionalne muzičke zvijezde, Perper (18. maj), Adi Šoše (19. maj).

Noć uoči Dana nezavisnosti, publika na Cetinju će uživati uz zvuke crnogorske muzike koju će izvoditi Darko Martinović, Žuti Serhatlić, Zdravko Đuranović i Luka Radović.

Centralni događaj biće održan 21. maja kada će na Dvorskom trgu nastupiti Jadranka Barjaktarović i jedna od najpopularnijih muzičkih zvijezda u regionu Severina.

Naredni dan, 22. maj biće u znaku dječjih aktivnosti, folklora, horova i plesnih grupa.

Građani i posjetioci prijestonice, kako je najavljeno, imaće priliku da uživaju u raznovrsnom muzičkom, kulturnom i zabavnom programu, kao i u bogatom gastronomskom sadržaju.

„Cilj nam je da privučemo što više posjetilaca, a Cetinje postane centar pozitivnih dešavanja u Crnoj Gori i prepoznatljiva praznična destinacija u regionu. Proslavimo zajedno Dan nezavisnosti na Cetinju“, poručuju iz Prijestonice.

Najčitanije