19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoreno Evropsko prvenstvo mažoretki u Tivtu

Defileom svih učesnika sinoć je u Tivtu počelo Evropsko prvenstvo mažoretki asocijacije EMITA. Na gradskoj rivi Pine upriličeno je svečano otvaranje, a prisutnima se obratila domaćica prvenstva, odnosno osnivačica Modnog kluba “Modest“ Anuška Vlahović.

“Gošće stižu iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Ovo je prvi put da se Evropsko prvenstvo mažoretki iz ove asocijacije dešava van Hrvatske I nama je veoma drago što su kao destinaciju odabrali upravo Tivar” kaže Vlahović.

Ona je istakla da je veliko zadovoljstvo biti domaćin ovakvog prvenstva te da se nada da će svi učesnici odnijeti iz Tivta lijepe utiske.

Evropsko prvenstvo mažoretki u Tivtu

“Takmičarski dio Evropskog prvenstva mažoretki je u subotu i nedjelju, u sportskoj dvorani Župa a trajaće od 9:00 do 15:00. Zastupljene će biti mini, solo, duo i velike formacije u tehnikama pomponi štap” objašnjava ona.

Vlado Palac predsjednik Evropske mažoret asocijacije ističe da su ove godine baš u Tivtu u čast Anuški i Đuru Vlahoviću koji 31 godinu posvećeno rade na širenju mažoret plesa.

,,Izražavam svoje veliko zadovoljstvo što smo danas tu u Tivtu i što smo ove godine uspjeli organizirati Evropsko prvenstvo, koje je prvo Evropsko prvenstvo mažoretkinja u Crnoj Gori. Posebno nam je drago da je to organizirala naša asocijacija. Mi smo već ranije tu bili na pripremama, pogledali i dobili sve standarde koji zadovoljavaju natjecanje.  Hvala svima, domaćinima, gradu, Turističkoj organizaiji Tivat, Centru za kulturu Tivat, Sportskoj dvorani Župa i svima koji su sudjelovali i sudjeluju da ovaj program bude najbolji, posebno hvala plesnom klubu Modest”, rekao je Palac.

Evropsko prvenstvo mažoretki u Tivtu

Takmičenje je zvanično otvorila sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat Olivera Mišković Vidojević poželeći dobrodošlicu gostima i sreću na takmičenju svim učesnicima.

Takmičarski dio Evropskog prvenstva mažoretki održava se tokom vikenda u nekoliko kategorija i odvija se pod  budnim okom 12 licenciranih sudija. Domaćin prvenstva su Savez mažoretki Crne Gore i Modni klub ,,Modest” Tivat.

Izvor:CG News

Najčitanije