26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2018.

,Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju 2018. za klase Optimist, Laser Standard, Laser 4.7 i Laser Radial počelo je juče u Tivtu. Na prvenstvu učestvuje više od pedeset jedriličara iz četiri domaća kluba, JK Lahor iz Kotora, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog, JK Jovo Dabović iz Baošića i iz JK Delfin iz Tivta, koji je i organizator. Učešće su uzeli i jedriličari iz Hrvatske, iz JK Orsan iz Dubrovnika, te prvenstvo i ove godine ima međunarodni karakter.
Prvog dana jedriličare je poslužilo izuzetno lijepo vrijeme i vjetar oštrijal jačine 8 do 12 čvorova, te su u svim klasama uspjeli odjedriti tri regate. U klasi Optimist postolje trenutno zauzimaju jedriličari Delfina, Pavle Musić je prvi, Vasilije Kurbanović drugi i Viktor Lesjak je treći. Oni su ujedno najbolji i u konkurenciji do 12 godina. Romina Racković iz kotorskog Lahora je prva u konkurenciji djevojčica u klasi Optimist. Klupska koleginica Nina Strahinja je druga a Tea Čelanović, JK Delfin je treća. U klasi Laser Standard trenutno je prvi Matija Grabić, JK Delfin, drugi je Alec Cvinar, JK Orsan i treći je Ilija Marković, JK Delfin.
Nadamo se da će Iliju narednih dana služiti sreća, pošto je danas na moru imao dva peha te i neočekivano treće mjesto. Danilo Jončić i Nikola Golubović iz tivatskog Delfina zauzimaju prve dvije pozicije, a treće mjesto drži Robert Moris, JK Jugole Grakalić. U klasi Laser Radial prva je Irina Kusovac iz JK Delfin.

Najčitanije