18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Pao s kruzera, nakon 15 sati u vodi mahao spasiocima da ga vide, preživio je

Carnival Valor

Putnik koji je nestao s kruzera u Meksičkom zalivvu spašen je nakon više od 15 sati provedenih u moru, priopćila je američka obalna straža, prenosi BBC.

28-godišnji muškarac bio je u baru na brodu Carnival Valor sa svojom sestrom u srijedu naveče, ali se nije vratio nakon što je otišao na toalet.

Nekoliko spasilačkih ekipa pretražilo je područje i muškarac je konačno uočen u četvrtak navečer, nekih 20 milja (30 km) od obale Louisiane. Kažu da je stabilno.

“Ništa slično nisam vidio u svojoj karijeri”

Poručnik iz američke obalne straže rekao je da je putnik bio u vodi više od 15 sati, najduže nego što je ikad čuo, pa to smatra čudom. U razgovoru za CNN rekao je da nije vidio ništa slično u svojoj 17-godišnjoj karijeri. “Sretan ishod pokazuje da se volja za životom mora uzeti u obzir prilikom svake potrage i svakog spašavanja”, dodao je.

Još uvijek nije jasno kako je putnik s kruzera upao u vodu.

BBC podsjeća kako je 2018. godine 46-godišnja Britanka spašena 10 sati nakon pada s kruzera u Jadransko more. Tada se pisalo kako je rekla jednom spasiocu da joj je pomoglo to što je bila u formi, što se bavila jogom, a kako bi prestala osjećati hladnoću u vodi –  pjevala je.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije