10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Parking servis Tivat u 2021. poslovao sa dobiti od skoro 90 hiljada eura

Parking Tivat

Preduzeće Parking servis Tivat (PST) od ponedjeljka je počelom kontrolu i naplatu uličnog parkiranja i na prostoru Novog naselja na Seljanovu, u ulicama Zagrebačka, Beogradska i Podgorička. Na tom prostoru nedavno su izmjenama režima saobraćaja, formirana ukupno 72 nova ulična parking mjesta a koja su uvedena u režima naplate i korišćenja u tzv- žutoj zoni kojom gazduje PST.

Ta opštinska firma inače, prije nego što su joj povjerene i patrking pozicije u trima ulicama na Seljanovu, do sada je uprabljala sa ukupno 148 uličnih parking pozicija u tzv.crvenoj, odnosno još 386 takvih parking mjesta u tzv.žutoj zoni u centru grada, kao i sa još ukupno 583 parking pozicije na ukupno šest većih posebnih parkirališta u centru Tivta, na aerodromu i kod kupališta Plavi horizont u Krtolima.

Inače, PST koji je u isključivom vlasništvu lokalne uprave Tivta lani je, prema podacima iz Izvještaja o poslovanju za 2021 koji je upravo usvojen na sjednici Odbora povjerenika tivatske Opšine, ostvario ukupne prihode u iznosu od 514.309 eura, što je značajno bolji rezultat nego u prethodnoj, korona-kriznoj 2020.godini kada jsu prihodi PST-a iznosili 366.021 eura. Kompanija je lani ostvarila i znatno bolji ukupan poslovni rezultat, poslujući sa ostatkom dobiti od 89.602 eura prije oporezivanja, dok je 2020. završena sa gubitkom od 51.219 eura.

Parking servis Tivat inače, ima 18 stalno zaposlenih radnika.

Izvor:S.L.

Najčitanije