17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Pejović: Popisano 627.340 osoba, preliminarni rezultati broja stanovnika po opštinama 25. januara

Popis stanovništva – Foto: Shutterstock

Direktor Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović kazao je da je popisano 627.340 osoba, 201.935 domaćinstava i 365.139 stanova. On je pozvao medije da se suzdrže od interpretacija podataka, navodeći da će prvi preliminarni presjek broja stanovništva po opštinama biti saopšteni 25. januara.

– Nije utvrđena nijedna nepravilnost, tačnije nijedna popisna komisija za ovu sjednicu nije dostavila nijednu nepravilnost. Notirali smo stvari sa prethodne sjednice. Pitanje gospodina Nikole Camaja što se tiče Gusanja – u pitanju je Kruševo, umjesto Gusanja i taj problem smo riješili. Što se tiče Plava, imali smo određenu situaciju gdje je popisivač imao smrtni slučaj, zato je dva dana bio onemogućen popis u tom dijelu, ali u anredna dva dana i to je obavljeno – rekao je Pejović na sjednici Odbora za praćenje primjene Sporazuma o uslovima za održavanje popisa.

Pejović je saopštio da se danas definitivno završava popis i pozvao građane koji nisu popisani da se prijave Monstatu kako bi i od njih u naredna dva bili prikupljeni podaci.

– O tome smo obavijestili Vladu. Vlada je to usvojila putem uredbe. Svaki poziv građana ćemo evidentirati – naglasio je Pejović.

Pejović je rekao da se nepopisani građani mogu prijaviti na brojeve telefona 020/230811 i 068851500, putem mail contact@monstant.org, ali i na brojeve popisnih komisija.

Najčitanije