13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Perast – 19. Međunarodni festival klapa odložen za septembar

Perast- foto Boka News

Iz Međunarodnog festivala klapa Perast saopštili su da je ovogodišnji festival koji je trebao biti održan od  25-28. juna odložen za septembar.

„U nastaloj pandemiji korona virusa koja nas je sve zajedno ugrozila, izazvala tragične posljedice, izolirala i donosi niz nepredvidljivih posljedica, ovogodišnji 19. Festival klapa planiramo održati u novom terminu od 10-13. septembra“ – saopšteno je iz ove NVO.

-Pratimo objave i društvene mreže vezane za klapska (ne)događanja, nemogućnost da se klape okupe i pjesmom podijele radosti druženja, na probama, koncertima i festivalima, nadajući se da će sve proći uskoro, što je prije objektivno moguće.

Pratit ćemo situaciju i nastaviti da Vas prilozima o kulturnoj baštini klapskog pjevanja potsjećamo na zaslužne autore iz naše prošlosti. Na portalu www.festivalklapaperast.com možete pratiti naše aktivnosti i obavijesti.

Konkurse za 19. MFK Perast 2020. biće obnovljen tokom juna mjeseca.

MFK Perast – logo

“Svakako, očekujemo da će cjelokupno društvo u međuvremenu izvojevati pobjedu nad pandemijom i da će nam predstojeće ljeto donijeti normalniji život, povratak u harmoniju klapske pjesme i tako nam omogućiti da se sretnemo i ponovo zapjevamo u Perastu

Poštovanim klapama, autorima i voditeljima, uvaženim pokroviteljima i donatorima MFK Perast, saradnicima, ljubiteljima klapske pjesme i cijenjenim medijima želimo dobro zdravlje, strpljenja i uspješnu pojedinačnu i kolektivnu borbu protiv ove pošasti”, saopšteno je iz MFK Perast.

Najčitanije