25 C
Kotor

Slušaj online radio

Perast – zatvara se za saobraćaj donji put tokom ljetnje turističke sezone

Perast – foto Boka News

MZ Perast obavještava da će se od 1. juna do 30. septembra 2022.godine donji put kroz grad biti zatvoren za saobraćaj po članu 11 Odluke o regulisanjue saobraćaja na teritoriji opštine Kotor.

“Za ovu turističku sezonu MZ Perast je obezbijedila dva električna vozila (četiri sjedišta) i električni autobus (10 sjedišta) za beplatan prevoz građana i svih posjetilaca.

Ovom odlukom smanjujemo potrebu za ulazak u grad mnogim činiocima kojima je ranije dozvoljavan ulazak radi popravki, usluge čišćenja i slično.

Sada će im biti dostupna naša električna vozila za prevoz čime želimo postići dodatno smanjenje saobraćajnih gužvi u gradu. Tim povodom će se iz grada izmjestiti i prolazak lokalnih autobusa Blue Line, tako da će biti dostupna postojeća autobuska stajališta na ulazima u grad.

Od ove godine poštujuci član 11 Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor biće zabranjen ulazak i motociklima bez propusnica.

Perast jun 2017. foto Boka News

Naglašavamo važno obavještenje za postojeće imaoce propusnica (stalnih i privremenih) da su u obavezi vratiti ih sekretaru u kancelariji MZ-a u sledecim slučajevima:

Imaoci stalnih propusnica koji su u međuvremenu prodali imovinu u Perastu, promijenili mjesto boravka, prodali ili raspremili automobile, to jest izgubili pravo na propusnicu po članu 11.

Imaoci privremenih propusnica ( bijele sa datumom izdavanja iz 2021.godine) koje su Odlukom Savjeta MZ-a stavljene van važnosti za ovu godinu, moraju se vratiti, te eventualno obnoviti sa datumom tekuće 2022. godine.

Kontakt telefon za sve informacije je 032/326-222 i 068/181-766 radnim danima od 08:00h do 14:00h. Ovi i drugi brojevi MZ-a van radnog vremena neće biti dostupni.

Napominjemo da će se svaka zloupotreba propusnica zakonski sankcionisati i oduzimati na rampama od strane ovlašćene kompanije za zaštitu imovine i lica koja će ove godine kontrolisati ulaske.

Da bi izbjegli neprijatnosti i nesporazume u obavezi ste da nove propusnice izvadite prije zabrane ulaska u Perast kod sekretara MZ-a jer vam se neće moći svima trenutačno riješiti zahtjev zbog vremena potrebnog za stampanje istih.

Potrebno je donijeti dokaz vlasništva na teritoriji Perasta iii prebivališta, te podatke vozila.
Ove godine će se primjenjivati jed nostavno pravilo-samo ko ima propusnicu moći će ući osim primjera iz člana 11.

Velika Gospa 15.avgust 2020. foto Boka news

Vozila sa propusnicama se ne smiju parkirati na kolovoznoj traci u samom mjestu i na prilazima rampama jer će biti novčano sankcionisani bez upozorenja od strane Komunalne policije.

Isto tako sva vozila koja ne posjeduju propusnice, a parkirani su na teritoriji Perasta, unutar rampi moraju biti dislocirani van grada do 01.06.2022. go dine.

Komunalna policija će biti u posjedu spiska svih vozila sa propusnicama te će neizmještena vozila novčano sankcionisati bez opomene jer ovo Obavjestenje služi toj svrsi.

Propusnice se neće izdavati licima koja je potražuju na osnovu iznamljivanja kuće ili ugovora o održavanju bez obzira na dužin u boravka.

Zbog velike komercijalizacije Perasta, te infrastrukture koja to ne možeo ispratiti.
Savet MZ Perast je donio dluku da se nabavnim vozilima omogući ulazak od 05:00h do 10:00 h što je za dva sata duži penod nego prethodne godine.

Hoteli, ugostiteljski objekti i drugi su u obvezi da sekretaru MZ dostave spiak firmi koje će im dostavljati robu do 01 .06.2022.godine.

Ovo je neophodno radi sprečavanja zloupotreba ulazaka što se često događalo prošle godine”, stoji u saopštenju MZ Perast.

Najčitanije