31.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Pet novih autobusa za potrebe linijskog prevoza u Kotoru

Blue Line

Autoprevozno preduzeće „Blue Line“ iz Herceg Novog, shodno ugovoru o subvencionisanju linijskog prevoza, obezbijedilo je pet novih autobusa, koji od juče saobraćaju na teritoriji opštine Kotor.

Riječ je o savremenim gradskim autobusima turskog proizvođača „BMC”, koji ispunjavaju visoke ekološke standarde. Autobusi su niskopodni, odnosno bez stepeništa za ulazak i izlazak putnika, imaju dvoja vrata te platforme za invalidska i dječja kolica. Predviđeni su za prevoz 72 putnika, klimatizovani su i opremljeni tapaciranim sjedištima, kao i elektronskim relacijskim ekranima.

Nabavka novih autobusa dio je ugovora o subvencionisanju gradskog i prigradskog linijskog prevoza na teritoriji opštine Kotor, od 1. januara do 31. decembra 2024 godine, između Opštine Kotor i autoprevoznog preduzeća „Blue Line“. Ugovor su potpisali predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i Ivan Lučić, direktor preduzeća „Blue Line“, a potpisivanju su prisustvovavali Nebojša Ševaljević, potpredsjednik Opštine Kotor i Suzana Radulović, sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj.

Ovom ugovoru prethodilo je potpisivanje Ugovora o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti linijskog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji opštine Kotor, na osnovu Odluke o izboru najpovoljnije ponude od 24. jula 2023 godine. Obavljanje predviđenih djelatnosti po ovom ugovoru utvrđeno je na period od pet godina.

Budžetom Opštine Kotor za 2024. godinu za subvencionisanje gradskog i prigradskog linijskog prevoza planirana su sredstva u iznosu od 110 hiljada eura.

Najčitanije