20 C
Kotor

Slušaj online radio

Petković: Rijaliti šou – nivo tivatskog DPS-a

Andrija Petković predsjednik SO Tivat

“Lijepo je, gospođe i gospodo iz tivatskog DPS-a što pratite rijaliti programe i poznajete kako stvari u njima idu. Oni i jesu dio  vaših bića i vašeg kulturnog nivoa u koji ste proteklih 30 godina gurnuli i Tivat i Crnu Goru. Ipak, moram za početak reći, da vi mene i dalje podsjećate na Nušićevu „Ožalošćenu porodicu“, s tim da ste kako vrijeme protiče još ožalošćeniji i ogorčeniji. Ili na junake „Letećeg cirkusa Montija Pajtona“. Naravno, ne zbog genijalnosti tvoraca ovih parodija, već zbog sjajno okarakterisanih likova u kojima se i mnogi od vas mogu prepoznati” – kaže se u reagovanju predsjednika SO Tivat dr Andrije Petkovića na saopštenje OO DPS-a Tivat.

“Bilo bi lijepo od vas da saopštenje potpisujete imenom i prezimenom. Ako ne zbog nas kojima pišete, onda zbog vas koji pišete. Zašto se stidite svojih riječi ? Zašto da budemo uskraćeni za imena tvoraca vaših „svevremenih“ misli ? Bojite li se suda javnosti ili redovnih sudova? Nema razloga, imate i imaćete vi mnogo većih problema od toga.

Kada pričate o radu i funkcionisanju Skupštine, bilo bi možda dobro da se prisjetite samo perioda od 2016 – 2020 godine, kada ste na najprizemniji mogući način pokušali da omalovažite opozicione odbornike. Pa ste u nekoliko navrata zvali i službu obezbijeđenja da interveniše, jer vam se, eto, nije svidjelo to što mi imamo da kažemo. Da ste isključivo zahvaljujući glasovima tadašnje vaše većine donijeli čitav niz nezakonitih odluka kojima ste za dug vremenski period o jadu zabavili sve građanke i građane Tivta.

O zakonitom radu  vaše skupštine možda najbolje govori i 20.septembar 2017.godine kada je Ivan Novosel, tadašnji predsjednik SO Tivat, odlučio da zakazana sjednica uopšte ne počne, iako je u sali bilo 24 odbornika.

Tada je opozicija reagovala i u saopštenju između ostalog naglasila:

-Uslovi su bili takvi da je sjednica mogla započeti obzirom da je bilo prisutno 24 odbornika. Mogao se utvrditi kvorum i na osnovu toga se raspraviti o zahtjevu grupe odbornika DPS koji su iznijeli zahtjev da se odloži sjednica. Time su zapravo željeli izbjeći raspravu o predlogu odluke opozicije o dugoročnom zakupu Aerodroma Tivat od strane stranog investitora.

Silom na sramotu htjeli ste otuđiti Aerodrom.

Zahtjev za razriješenje  Ivana Novosela, zbog grubog kršenja Statuta, niste ni uzeli u razmatranje. Moglo vam se… Da radite sve mimo zakona, normi, pravila ponašanja, demokratskih manira. Sasvim je jasno da te izgubljene privilegije bole, u skladu sa onom krilaticom „Da Bog da imao pa nemao“.

Odbranu koalicionih partnera neću potencirati, niti braniti njih od vas. Uradiće to oni mnogo bolje i elegantnije od mene.

Na kraju. Zaboravljate da od 30.avgusta ništa više nije isto i vjerujem da se neće ni vratiti na staro. Ako pravda za koju smo se borili konačno postane i praktično primjenljiva, a nezavisno sudstvo, tužilašto i ostale institucije počnu kako treba da rade svoj posao…Vaši problemi biće mnogo komplikovaniji od funkcionisanja tivatske uprave i rada lokalnog parlamenta. A sa svoje strane mogu da vam obećam da ću uraditi sve što mogu da se sve nezakonitosti procesuiraju.

I gospođe i gospodo iz DPSa – potpišite se!” – poručio je predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković.

Najčitanije