25 C
Kotor

Slušaj online radio

„Pijaca domaćih proizvoda“ u Porto Montenegru

Pijaca domacih proizvoda
Pijaca domacih proizvoda

U cilju promovisanja crnogorske autohtone gasto tradicije, manifestacija „Pijaca domaćih proizvoda“ u Porto Montenegru, prva ovog ljeta, biće organizovana u subotu 11. i nedjelju 12. juna na glavnoj promenadi kroz nautičko naselje, oba dana u periodu od 17 do 22 sata.

Svi posjetioci će imati priliku da uživaju u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: sušenom kandiranom voću i voćnim rakijama porodice Damjanović, specijalitetima „Olcinium Oil-a“ iz Valdanosa koji će predstaviti i svoje prvoklasno djevičansko ulje ali i specijalitete od maslina, medu pomiješanom sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom koje decenijama proizvodi porodica Martinović. Domaćica Dragica Mirjačić će na svom štandu predstaviti proizvode od drenjina: likere, rakije, sirupe bez šećera, bistre sokove, džemove, kompote. Porodica Borović iz sela Glisnica je sertifikovani proizvođač organskog kontinentalnog integralnog, ražanog i heljdinog brašna, te će, zasigurno na pravi način upotpuniti crnogorski gastro proizvod na pijaci. Crnogorska kompanija „Pipers Green“ predstaviće domaći musli, čips od heljde i lana, voćne namaze među kojima je, kod degustatora, najomiljeniji onaj od lješnika.

Sledeće edicije „Pijace domaćih proizvoda“ u Porto Montenegru ovog ljeta zakazane su za 11. i 12. jul, 13. i 14. avgust, te 3. i 4. septembar.

U Tivtu 1.875 zvanično prijavljenih turista 

U svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutrno se odmara 1.875 zvanično prijavljenih turista – saopštila je juče Turistička organizacija najmanjeg bokeljskog grada. Posjetilaca je 16 odsto više nego na isti dan prošle godine.

Od ukupnog broja gostiju koji trenutno odmaraju u Tivtu, njih 114 su turisti iz Crne Gore, a 1.761 posjetilac je iz inostranstva. U hotelima boravi 415 turista, 1.440 posjetilaca smješteno je kod privatnih izdavalaca apartmana i soba, dok 20 gostiju boravi u odmaralištima.

 

Najčitanije