15 C
Kotor

Slušaj online radio

“P(i)jatom od žućenice” zahvalili opštinskim službama

U okviru tradicionalne međunarodne gastro-manifestacije Žućenica fest, a umjesto klasične forme programa “P(i)jat od žućenice”, sinoć je na terasi hotela Tivat održana degustacija jela od ove biljke. Uz namjeru da održe kontinuitet manifestacije, kao i da ispoštuju mjere NKT-a, organizatori su susret iskoristili kako bi obilježili uspješnu borbu protiv virusa korona.

Degustaciji su prisustvovali predstavnici organa, službi, institucija, ustanova i preduzeća, pošto je njihov rad tokom dva mjeseca epdiemiološke krize bio izuzetan, saopštili su organizatori.

Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac kazao je da su spojili dva dobra: dobro sa jedne strane što se tiče Žućenica festa, odnosno P(i)jat od žućenice, a sa druge strane jeste kraj pandemije COVID – 19.

Sinisa Kusovac predsjednik Opstine Tivat

On je posebnu zahvalnost uputio građanima, koji su, kako je istakao, za vrijeme epidemije pokazali diciplinu i odgovornost, a posebnu zahvalnost uputio je maturantima.

Kako se ističe u saopštenju organizatora, susret uz sto bogat jelima od žućenice i njihovim recepturama iskorišćen je i za foto i filmsku priču, koju će ekipa Turističke organizacije (TO) Tivat plasirati u narednom periodu na svom sajtu i društvenim mrežama pod zajedničkim nazivom “Žućenica fest doma”.

“Organizacija žena zajedno sa TO Tivat, pod pokroviteljstvom Opštine Tivat, inicirala je ovaj događaj. Nadamo se da će tokom ove godine biti upriličeno još nekih manjih manifestacija gdje bi i naši turisti i sugrađani bili i prilici da degustiraju jela od žućenice”, kazala je direktorica lokalne TO Danica Ćeranić.

Danica Ceranic direktorica TO Tivat

Predsjednica Organizacije žena Tivta Blaženke Vučurović, kazala je da je na pripremi jela koja su predstavljena radilo tridesetak žena.

“Kao što vidite, sto je pun. Tu su sve jela od žućenice i sa žućenicom, naravno, uz izuzetke kao što je crni rižoto. Imamo žućenicu na autohtoni način, starinski, i imamo kreacije naših članica, koje smišljaju jela u koja može da se uklopi žućenica”, navela je Vučurović.

Blazenka Vucurovic predsjednica Organizacije zena Tivta

Takođe, kako je dogovoreno sa predstavnicima Turističke organizacije i Opšine Tivat, u okviru “Žućenica festa” do kraja novembra biće organizovano nekoliko manjih programa sa degustacijom jela od žućenice, kao i program “Još jedna priča” koji će biti posvećen 30. godišnjici osnivanja Organizacije žena Tivat, kao prve nevladine ženske organizacije u Crnoj Gori.

Najčitanije