16 C
Kotor

Slušaj online radio

Pileći ražnjići iz pećnice

Pileći ražnjići iz pećnice
Pileći ražnjići sa povrćem

Malo ko ne voli roštilj. No, to što možda nije sezona boravka na otvorenom, odnosno roštiljanja ne mora značiti da morate biti zakinuti za taj ukusni obrok.

Meni su u cijeloj toj priči najomiljeniji ražnjići i to oni s piletinom i povrćem.

Pa, kako vikendom imam vremena za ovakve pothvate, tačnije rezuckanje i onda nabadanje na štapiće, odlučila sam neki dan tako pripremiti za ručak pileće ražnjiće s povrćem iz pećnice.

Zapravo je sve vrlo jednostavno, i ono najvažnije, prefino.

Sastojci:

  • 500 g pileća prsa
  • 5-6 gljiva
  • crvena paprika
  • 1-2 crvena luka
  • 2 tikvice
  • 10 kom cherry rajčica
  • 2 žlice BBQ umaka bez kalorija
  • himalajska sol, papar, peršin
  • ražnjić/drveni štapići

Postupak:

  1. Izrežite povrće na komadiće, posolite i popaprite.
  2. Izrežite pileća prsa na komadiće, dodajte BBQ umak bez kalorija i pomiješajte.
  3. Poredajte povrće i piletinu na štapiće proizvoljno.
  4. Rasporedite na limu za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  5. Stavite ražnjiće u pećnicu zagrijanu do 180°C, pecite ih oko 15-20 minuta.
  6. Nakon pečenja, možete ih posuti i s nasjeckanim peršinom.

Poslužite ražnjiće uz sezonsku salatu.

Najčitanije