17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Pismo čitaoca: Promjena imena zatvorenog bazena u Kotoru

Kotor – bazen

Sa žaljenjem i razočarenjem sam prihvatio vijest o promjeni imena jednog od najbitnijih sportskih objekata u Kotoru, zimskog bazena u Škaljarinma. Bazen je spektakularno otvoren 6. novembra 1984. godine. Izgrađen je uz podršku građana i ljudi sa vizijom i tada je dobio ime po mom đedu antifašisti Nikši Bućinu, piše naš čitalaca Bojan Staničić.

“Za one koji ne znaju Nikša Bućin – revolucionar, intelektualac i sportista je izgubio život u dvadesetoj godini hrabro se boreći protiv okupatora i domaćih izdajnika u borbi za oslobođenje Kotora. Još tužnija je činjenica da je život izgubio par dana pred samu pobjedu, tj.oslobođenje Kotora. On se borio da bi mi živjeli u slobodi, da bi mogli da igramo vaterpolo u našim bazenima.

Kotorski bazen je 37 godina nosio ime Nikše Bućina. Smatran da njegova rekonstrukcija nije ozbiljan i dostojan povod za promjenu naziva. Puno više bi me obradovalo, a vjerujem i mnoge druge, saznanje da povod za davanje imena bude otvaranje nekog novog bazena u našoj Boki, vaterpolo fenomenu i rasadniku talenata. Boka je to zaslužila! Ovako ničim izazvana promjena imena ostavlja gorak ukus.

Moje reagovanje nema nikakve veze sa aktuelnim raspravama da li bazen treba da nosi ime Zorana Gopčevića.

Bazen nije trebalo da menja naziv!”

/Bojan Staničić, Tivat/

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije